Successos

Seguretat

El repartidor d’esqueles atraca en bicicleta

Un home sense ofici ni benefici que subsistia fent petites feines forestals i repartint les necrològiques atraca un banc en bicicleta i roba més de 20.000 euros

Un còmplice l’esperava amb una furgoneta i hi van carregar la bicicleta

La crònica negra és plena d’històries d’atracadors, però alguns destaquen per la peculiaritat. És el cas de Damià Gómez Roca, cinquantí, veí de la Cellera de Ter (2.000 habitants), que és a la presó sospitós d’haver atracat, un dilluns, el 27 d’agost, de bon matí, empunyant una pistola, el Banc Popular d’Amer, el poble veí, i haver-se endut un botí de més de 20.000 euros. Una quantitat que els bancs no solen tenir fora de la caixa forta a disposició dels lladres. L’enginy del cinquantí atracador va més enllà: va anar al banc i en va marxar a cavall d’una bicicleta, vehicle que no permet una ràpida desaparició de l’escenari del crim, per més que en la seva joventut hagués fet la llegendària marxa dels 40 km de Banyoles. La fugida, però, la tenia ben preparada. L’atracador de la bicicleta havia enginyat bé l’escapada: l’esperava un còmplice amb una furgoneta on van carregar la bicicleta, i problema resolt. Però alguna cosa els va fallar, algú va veure els moviments, i els Mossos van descobrir l’ardit i van atrapar Damià Gómez, el de can Pistoles, com el coneixen al poble, on també el recorden com l’home, sense ofici ni benefici, que vivia en una rulot i es treia uns diners fent feines esporàdiques per a una empresa forestal o repartint porta a porta les esqueles dels difunts. Quan va ser arrestat, Damià Gómez era a l’estació de Girona amb un bitllet de tren a la butxaca per marxar cap a Castelló de la Plana. Duia 17.520 euros del botí. Els Mossos van canviar el rumb de Damià Gómez, que, després de fer escala al jutjat, va acabar a la presó. També va ser arrestat el còmplice: Jorge Martínez Murillo, un altre cinquantí empadronat a la Cellera, tot i que al poble no s’hi està gaire i resideix a Bescanó, on dos dies després els Mossos li van escorcollar la casa i la furgoneta. A l’habitatge hi van trobar una arma de foc curta, la que empunyava l’atracador del Popular d’Amer, i una caixa de munició detonadora, i a la furgoneta, dues pistoles més. I li van comissar també euros, una part més petita del botí. Martínez Murillo va quedar en llibertat. Queda per aclarir qui va atracar el 12 de febrer, també dilluns, de bon matí, el Banc Popular de la Cellera. L’atracador, cinquantí, prim, de cabells blancs, es va endur 20.000 euros. Coincidències exactes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia