Demanen 19,5 anys de presó per als atracadors que van disparar als Mossos

Abans de l'atracament a Caldes van assaltar i colpejar una dona per robar-li el cotxe, a Empuriabrava

El relat del fiscal sobre les malifetes dels tres acusats comença el 3 de febrer quan tres homes amb passamuntanyes i armats van assaltar una dona en un pàrquing subterrani de la zona Delta Muga. Els assaltants van ventar cops de puny i cops amb l'arma a la dona i se li van emportar a la força el cotxe, un Opel Corsa de color gris, on tenia la bossa, ampolles de cava, un extintor, un compressor i documentació. Alguns d'aquests objectes van ser trobats en un escorcoll al domicili de Llorà de Fidel Rodríguez. De resultes de les trompades van fer saltar alguna dent a la mestressa del cotxe i li van deixar la cara amb molts hematomes. Per aquest primer assalt, el fiscal demana per als tres acusats quatre anys de presó pel robatori amb intimidació i tres anys més per les lesions, que van tardar a curar-se 20 dies i han deixat seqüeles a la dona.

L'episodi següent el fiscal el situa en un moment no precisat entre el 3 i el 5 de febrer en un descampat al costat del camp de futbol de la Marca de l'Ham, a Figueres. Aquí van arrencar les plaques de matrícula d'un altre Opel Corsa, de color blanc, i les van posar al que havien robat a Empuriabrava. Després van llençar al descampat les plaques del cotxe gris.

I amb l'Opel Corsa robat a Empuriabrava i amb les plaques de matrícula canviades, a dos quarts de cinc de la tarda del 5 de febrer van arribar a l'oficina de la Caixa de Pensions de Caldes de Malavella. Els atracadors, amb passamuntanyes posats i armats amb una escopeta i una pistola (que segons el fiscal utilitzaven i compartien els tres acusats), van entrar a la sucursal i van encanonar clients i treballadors tot cridant: «Això és un atracament. Diners, doneu-nos tots els diners. Les mans a la vista, a sobre la taula. Les mans quietes i no toqueu res.» Els assaltants es van apoderar dels diners que duien els clients i també van buidar la caixa forta, però va resultar que en aquell moment només hi havia 360 euros. L'atracament el van veure uns proveïdors que anaven a un bar proper a «la Caixa» i van donar l'avís. Els Mossos es van dirigir cap allà, però els atracadors van tenir temps de pujar a l'Opel Corsa i iniciar la fugida. Per l'episodi a «la Caixa» de Caldes el fiscal, que considera que els tres acusats són coautors de tots els fets que se'ls imputen, demana cinc anys de presó pel robatori amb intimidació i sis mesos per tinença il·lícita d'armes.

Finalment, per la temerària fugida que van protagonitzar amb trets amb els Mossos, el fiscal demana que els condemnin a dos anys de presó per un delicte de conducció temerària i a quatre anys i mig per un delicte d'atemptat contra els agents de l'autoritat amb ús d'instrument perillós, pels trets que van engegar als Mossos.

A tot drap i disparant a tort i a dret

La fugida dels lladres va ser arriscada per a ells i perillosa per a tothom. Segons el relat del fiscal, el cotxe fugitiu el conduïa Juan José Manovel, Fidel Rodríguez anava de copilot i Jordi Martín, al seient de darrere. A l'encreuament de la GI-693 amb l'N-II van donar trompades a alguns cotxes parats a l'stop. Circulaven a tota velocitat per l'N-II en direcció nord i «sense cap mirament» feien fora de la via altres cotxes. Un cotxe dels Mossos els anava al darrere. Quan van arribar al quilòmetre 709 de l'N-II es van trobar amb sis cotxes dels Mossos que els barraven el pas. Martín va treure mig cos per la finestra i amb l'escopeta va començar a disparar als Mossos que eren a la carretera i al patrulla que els seguia. Així van superar el control i Martín encara es va girar i va continuar disparant. El conductor va fer un gir al mig de la carretera i va continuar la seva precipitada fugida per l'N-II en sentit sud i Martín va tornar a tirotejar el cotxe que els seguia i també va començar a disparar amb la pistola al copilot. Van entrar a l'AP-7 per l'accés 8 donant una trompada a la tanca. Van circular a tota velocitat i topant amb diversos cotxes fins a la sortida 6, on també van colpejar la barrera i van tornar a entrar a l'N-II fins a Sant Julià de Ramis, on van xocar contra una vorera, van abandonar el cotxe i van fugir a peu. Allà van acabar detinguts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.