Successos

Un policia mata d’un tret la seva companya a Olot

La víctima va rebre un tret al cap mentre estava asseguda, en pijama, a la cuina de casa seva

El sospitós, que també es va disparar, va ser trobat ferit a l’habitatge i va ser detingut i hospitalitzat

Una veïna d’Olot va ser trobada assassinada d’un tret ahir al matí a casa seva, al número 24 del carrer Verge de la Guia, al barri de les Fonts, i el seu company sentimental, Cèsar Vegas, de 38 anys i agent de la Policía Nacional destinat a Camprodon, va ser arrestat com a sospitós del crim i traslladat a un centre sanitari, ja que va ser trobat dins de la casa, ferit, segons tots els indicis després d’haver-se disparat ell mateix en un suposat intent de suïcidi.

L’avís d’emergència, el va donar la filla de la víctima quan va arribar a casa passades les vuit del matí, però el crim, segons es va comprovar amb la inspecció de l’escenari i del cadàver, es va perpetrar hores abans, durant la nit. I l’escenari del crim va ser la cuina de l’habitatge, on va ser trobat el cadàver, en pijama, de la víctima i on la policia científica va trobar indicis que evidencien que la parella havia estat prenent begudes en una taula. De l’anàlisi de l’escenari es desprèn que la dona estava asseguda quan va rebre un tret que li va travessar el cap i posteriorment la mateixa bala li va impactar en un braç. El tret li va causar la mort de manera instantània i, per la quantitat de sang que hi havia al pis, es dedueix que, després de disparar a la parella, l’home es va disparar un tret a si mateix, i sagnant se’n va anar a l’habitació i després va anar al lavabo a rentar-se. Quan van arribar els Mossos i els serveis d’emergències, van detenir i alhora atendre mèdicament el sospitós del crim, que inicialment va ser traslladat a l’hospital Josep Trueta, i, tot i que les ferides que té són greus, en principi no es tem per la seva vida.

L’arma del crim, una pistola d’ús reglamentari de la Policía Nacional, va ser localitzada dins de l’habitatge i serà analitzada al departament de balística per comprovar quants trets va disparar, ja que es van localitzar diverses beines dins de l’habitatge i no es descarta que, abans de disparar contra la seva companya, l’home hagués disparat algun tret a l’aire. Els investigadors estan pendents de poder prendre declaració al sospitós (fet que de moment no ha estat possible) per intentar aclarir les circumstàncies exactes que van desencadenar el crim i quina discussió o motiu van fer que Vegas acabés utilitzant l’arma contra la seva companya.

L’homicidi de la veïna d’Olot és l’onzè crim que es comptabilitza a Catalunya aquest any 2019, i el segon que s’emmarca dins els casos de la violència de gènere. El primer es va perpetrar a Reus el 30 de gener i la víctima va ser una noia de 17 anys, Kelly, una estudiant que va ser assassinada per un jove de 19 anys, que es va matar llançant-se pel balcó. El cas de la Lyli, la prostituta que exercia al Raval i que va morir a l’hospital després d’una brutal pallissa d’un proxeneta, no s’ha comptabilitzat com a homicidi perquè es va establir que la causa de la mort, tot i que accelerada per les lesions, havia estat una malaltia que tenia la dona i que mai no li havia estat diagnosticada.

Rebuig i suport

L’assassinat de la veïna d’Olot va generar actes de suport cap a la víctima i de rebuig contra la violència en tots els àmbits. A Olot, l’Ajuntament va decretar tres dies de dol oficial, i es van suspendre els actes programats, com ara el tradicional ball del Xai i Be, els balladors del qual van fer un minut de silenci. Va ser massiva l’assistència a l’acte convocat per l’Ajuntament al davant de Can Joanetes, on l’alcalde va condemnar en nom del consistori l’assassinat masclista i va manifestar el suport de la corporació a la família. La presidenta de l’associació de Dones Alba, Catalina Sellas, i la portaveu del col·lectiu feminista La Dalla, Íngrid Garcia, van llegir comunicats de rebuig a l’assassinat, de suport a la família i de reivindicació de la millora dels protocols públics per eradicar tot tipus de violència masclista. Hi van assistir el delegat del govern a Girona, Pere Vila; la de l’Institut de la Dona, Fina Saurina; el del govern espanyol, Albert Bramon, i representants dels grups municipals i de moltes associacions i comunitats religioses, com ara la sikh.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia