Successos

Pena tova per una agressió ultra a un veí de Verges

Multa de 270 euros a un membre d’un grup d’encaputxats que va colpejar a un veí amb una escala

Haurà d’indemnitzar l’afectat amb 245 euros

Queda absolt d’haver amenaçat amb un ganivet

Verges ha rebut en reiterades ocasions atacs protagonitzats per grups espanyolistes que s’han dedicat a despenjar-hi llaços grocs i estelades, així com a rebentar rodes dels cotxes amb impunitat total. La darrera sentència emesa per un d’aquests episodis s’ha saldat amb una pena bastant de mínims a l’autor d’una agressió cap a un veí. La titular del jutjat d’instrucció 1 de la Bisbal d’Empordà ha condemnat el denunciat a una multa de 6 euros diaris durant 45 dies per un delicte lleu de lesions i, en concepte de responsabilitat civil, haurà d’indemnitzar l’afectat amb 245 euros.

Els fets es remunten a la matinada del 31 de juliol del 2018, quan un grup de cinc persones –que anaven amb el rostre cobert– es van dirigir a Verges i es van dedicar a arrencar estelades i llaços grocs. Diversos ciutadans del municipi els van recriminar aquesta acció i un dels veïns va agafar el seu telèfon mòbil amb la intenció de gravar les persones que estaven retirant els símbols independentistes. L’acusat, aleshores, va propinar un cop a la mà a la víctima i li va tirar el mòbil al terra. A continuació, el denunciant es va ajupir per recollir el telèfon. L’acusat, amb l’ànim de menyscabar la integritat de l’altre home, va aprofitar aquest moment per colpejar-lo amb una escala al cap i a l’esquena. Era una escala plegable de dos metres, utilitzada pel grup d’encaputxats per poder enfilar-se a treure les estelades, que hi havia per exemple en fanals.

Segons sostenen les parts denunciants, l’acusat va mostrar un ganivet de 15 centímetres de fulla i li va posar a prop de l’abdomen a la víctima mentre l’amenaçava. Un altre veí s’hauria interposat entre ells dos i també va rebre, presumptament, amenaces. A part d’un delicte lleu de lesions, l’investigat va ser jutjat per dos delictes d’amenaces però la jutgessa considera que no han quedat acreditades. El ganivet va ser entregat als Mossos d’Esquadra, si bé en la sentència s’indica que en el vídeo no es veu el processat amb el ganivet.

LA DATA

31.07.18
Dia en què van tenir lloc els fets, a Verges. L’home que va ser detingut acumulava 26 antecedents policials.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia