Empresonen un jove acusat d'haver comès set incendis forestals, a Cardona

Els Mossos d'Esquadra han detingut un veí de Cardona de 30 anys com a presumpte autor dels set incendis provocats que han afectat la zona boscosa de la població en els últims tres mesos. L'home, que ja ha ingressat a la presó, va ser detingut dilluns, quan es va registrar el darrer incendi.

Els Mossos van poder detenir l'autor dels incendis després que fos sorprès per unes persones prop de la pista forestal on es va produir el foc, als voltants del castell de Cardona, de què va cremar un metre quadrat de superfície. Els testimonis, segons la policia, després de veure l'acusat fugint de l'incendi, van alertar els Mossos i van retenir el sospitós fins que va arribar la policia. Les investigacions han permès atribuir al detingut sis incendis més a Cardona. El primer incendi de què se l'acusa es va produir a principi de febrer i va acabar amb uns 700 metres quadrats cremats d'un terreny de matolls situat en un polígon industrial del municipi. Dos dies després, diferents focus de foc van cremar unes 1.700 hectàrees d'una zona de matolls prop del camp de futbol de Cardona, un espai pròxim al paratge de la Bòfia. A mitjan febrer, el detingut hauria cremat uns sis metres quadrats més de terreny prop de la BV-3001, a l'altura de Cardona, i a final del mateix més, uns 900 metres quadrats més en una zona coneguda com la costa del Castell.

A principi de març, l'acusat hauria cremat en dos dies més de 1.800 metres quadrats de terreny de la mateixa zona del castell amb diferents focus de foc i finalment, dilluns passat, hauria comès l'incendi que li ha comportat la detenció. En total, se l'acusa de cremar fins a uns 5.000 metres quadrats de zona forestal de Cardona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.