Successos

Successos

Moren ofegats un nen de 4 anys i el seu pare a la platja de Riells

Un nen de 4 anys i el seu pare, de 29 anys, tots dos de nacionalitat francesa, van morir ahir ofegats a la platja de Riells, al municipi de l’Escala. Segons va informar Protecció Civil, els fets van tenir lloc poc abans de dos quarts de quatre de la tarda. A aquella hora el telèfon d’emergències 112 va rebre diverses trucades que alertaven que hi havia un nen ofegat a la platja de Riells. El servei de socorrisme de la platja va rescatar en estat inconscient el menor i el van traslladar a la sorra, on li van practicar les maniobres de reanimació cardiopulmonar fins que van arribar efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que van continuar amb les maniobres de reanimació sense èxit.

La mare, que estava a la platja, va alertar que trobava a faltar el pare, que s’havia ficat a l’aigua amb el nen. Es va activar llavors el dispositiu de recerca amb una embarcació i una moto aquàtica del servei de socorrisme per localitzar el pare. També hi van participar Salvament Marítim i els Bombers de la Generalitat. Finalment, l’helicòpter dels Mossos d’Esquadra va trobar el cos de l’home a les cinc de la tarda amb la càmera tèrmica. Aquest es trobava en una zona que fa uns tres metres de profunditat. Una embarcació amb personal d’emergències va acostar l’home fins a la platja, on el SEM li va practicar maniobres de reanimació cardiopulmonar que van resultar igualment infructuoses. El SEM va posar en marxa el servei de suport psicològic per atendre la dona i va desplaçar dues ambulàncies i l’helicòpter medicalitzat fins a la platja de Riells. La platja de Riells de l’Escala disposa de servei de vigilància i socorrisme i en el moment dels fets onejava la bandera verda.

Aquest no va ser l’únic ofegament a les platges catalanes, ja que ahir al migdia va morir un home d’uns 70 anys a la platja de Garbí de Calella. L’home es trobava a l’aigua inconscient quan va ser rescatat per una embarcació particular que el va dur fins a la sorra, on se li van practicar les maniobres de reanimació. Amb els tres casos d’ahir són 21 les persones que han mort a les platges catalanes aquest estiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia