Successos

El fiscal proposa 46 anys de presó per una violació en grup

Jutjaran dos dels tres homes que presumptament van atacar sexualment i robar una dona al carrer a Girona el gener del 2017

El tercer sospitós està evadit i no se’l pot dur a judici

Dura petició fiscal per un cas de violació en grup denunciat a Girona el gener del 2017. El fiscal demana que condemnin a 46 anys de presó dos dels tres suposats agressors, Francisco Diego Heredia Fernández i Juan José Fajardo Corbacho, mentre que al tercer no se l’ha pogut posar a disposició de la justícia perquè es va evadir i se sospita que està fora del país.

Segons el relat fàctic del fiscal, els fets van passar cap a les 5 de la matinada del 21 de gener del 2017 quan la víctima tornava cap a casa acompanyada d’un amic i es van creuar amb els tres homes a la zona del pont de la Font del Rei, la passarel·la que travessa l’Onyar. Després d’una discussió, l’amic de la víctima va marxar sol a casa i ella es va quedar amb els altres tres homes. En veure que es quedava sola, un d’ells, Fajardo, segons la versió del fiscal, va posar la mà a la bossa de la dona i li va agafar el mòbil mentre que un altre, Heredia, li exhibia una navalla i l’amenaçava dient-li: “Te’l tornaré si ens la mames a tots trets.” Ella s’hi va negar i llavors, entre tots trets, se la van endur cap a una terrassa propera i allà li van abaixar els pantalons i la roba interior. Segons el relat del fiscal, va començar l’atac sexual que els acusats van perpetrar per torns. De manera que mentre un l’agredia sexualment els altres dos l’aguantaven perquè no es pogués escapar. En acabat, van fugir i es van endur el telèfon mòbil de la víctima, cosa que va ser clau per a la seva identificació i detenció.

El fiscal atribueix a cadascun dels acusats un delicte d’agressió sexual amb penetració amb acció conjunta de dos o més persones i ús d’instrument perillós i per aquest delicte els demana 15 anys de presó. Però a cadascun d’ells també els acusa de dos delictes més com a cooperadors necessaris de les agressions dels altres i demana 13 anys per cada delicte. I cinc anys més pel robatori amb violència. En total, 46 anys de presó. I el fiscal també proposa la prohibició dels acusats d’acostar-se a la víctima a menys de 500 metres i que no s’hi comuniquin de cap manera durant 10 anys quan hagin complert la condemna. També proposa que la indemnitzin amb 50.000 euros pels danys que li van causar i l’estrès traumàtic pel qual encara es tracta. Els dos acusats, que neguen els fets, estan lliures.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia