Successos

seguretat

Crim de Palafrugell: víctima recordada, cas obert

Palafrugell no oblida Montse Sánchez, la botiguera assassinada a punyalades fa 11 anys. I com cada 13 de novembre des del crim, dimecres, la família, els amics i una representació municipal, després d’una missa vespertina, a quarts de 9, l’hora que la van matar, a l’entrada del pàrquing del casal, van fer una ofrena floral al monòlit que recorda la víctima d’un crim sense mòbil clar, dels que són més difícils de resoldre.

Els Mossos tampoc obliden el cas de la botiguera de Palafrugell i avancen a partir de la pista més clara: el rastre de sang que l’assassí va deixar a la paret del safareig del carrer Ample on també va ser trobada la bossa de mà de la víctima... Sang amb cromosoma Y, és a dir, masculina. L’ADN extret d’aquesta sang, força abundant, que impregnava la paret del safareig, va ser comparat amb el de desenes i desenes d’homes de l’entorn de la víctima i també amb tots els perfils genètics inclosos en la base de dades biològica de malfactors fitxats per delictes violents. No es va trobar cap coincidència. Però els Mossos, que no es donen per vençuts encara que sembli que el temps juga a favor del criminal, estan acotant la procedència geogràfica i el possible llinatge del sospitós a través d’unes complexes proves genètiques a partir de la mostra de sang recollida, que presenta almenys dos al·lels característics que el fan singular. La investigació és optimista i també els familiars de la víctima, que agraeixen que el cas estigui actiu en l’aspecte policial i que el jutjat de la Bisbal d’Empordà no hagi decidit arxivar la causa. Els darrers mesos els Mossos han resolt casos de crims perpetrats fa més de 10 anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia