Successos

Un home mata la dona i la filla de 3 anys a Esplugues

Els Mossos han arrestat al mateix domicili el sospitós, que s’havia autolesionat, i l’han dut a l’hospital

Hores abans del crim, el presumpte homicida es va esbatussar amb un altre home

Nit de Reis tràgica a Esplugues de Llobregat, on han estat assassinades una nena de tres anys, Ciara, i la seva mare, Mònica, espanyola, de 28 anys, segons tots els indicis a mans del pare i marit de les víctimes, Rubén, de 27 anys, d’origen dominicà, que es va autolesionar i que ahir estava hospitalitzat en condició de detingut pels Mossos. No es tem per la seva vida i passarà a disposició judicial en les properes hores. La investigació del cas l’ha assumit la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) dels Mossos, que ahir van estar fent la inspecció ocular a l’escenari del crim per buscar evidències i el jutjat d’Esplugues ha decretat el secret de les actuacions.

La trucada a emergències es va rebre a les sis del matí. Quan els Mossos, la policia local i els serveis sanitaris van arribar a l’habitatge, al número 47 del carrer de Joan Corrales, es van trobar la dona i la nena mortes, i un home, amb senyals de lesions, dins l’habitatge. Segons va informar ahir el Tribunal Superior de Justícia (TSJC), les lesions que presentava l’home se les havia fet ell mateix. Els Mossos van detenir formalment l’home i el van traslladar a un centre hospitalari.

Alguns veïns –ho indicava ahir El Periódico– van explicar que unes hores abans havien sentit dos homes que cridaven i s’esbatussaven a l’entrada de l’habitatge que compartien l’home detingut i les dues víctimes, tot i que algunes fonts assenyalen que la parella estava separada encara que visquessin sota el mateix sostre. Ara els Mossos busquen testimonis per intentar identificar aquest home que s’hauria esbatussat amb el pare de la nena morta per intentar aclarir si la batussa va tenir alguna relació amb el desencadenament del crim. El TSJC ha informat que no existien denúncies per maltractaments en aquesta família, i ahir no es tenia clar si ella havia demanat ajuda social a l’Ajuntament.

Ahir, tan bon punt es va saber que s’havia perpetrat el doble crim, el primer de l’any a Catalunya, l’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, va reaccionar amb un missatge a través de Twitter: “Avui ens aixequem amb la pitjor de les notícies, el masclisme criminal continua destrossant vides.” I al migdia l’Ajuntament, que ha decretat tres dies de dol oficial, va convocar una concentració i un minut de silenci. Avui es farà un ple extraordinari.

També va fer servir Twitter per condemnar el crim el president de la Generalitat, Quim Torra. “Només fa sis dies que ha començat l’any i a Catalunya ja tenim dues víctimes de violència de gènere”, lamentava. I fins i tot el president del govern de l’Estat en funcions, Pedro Sánchez: “Ningú impedirà que continuem lluitant contra la violència de gènere”.

LES XIFRES

10
casos
de dones assassinades per l’home o l’exhome es van detectar el 2019 a Catalunya.
6
infants
van morir l’any passat a mans dels seus pares o progenitors.
Les claus

Quatre nenes assassinades per progenitors en un mes

tura soler

Amb la mort de la Ciara, la nena de 3 anys assassinada ahir a Esplugues, ja són quatre les nenes assassinades presumptament per algun dels seus progenitors, pare o mare, en menys d’un mes a Catalunya. En aquest cas, és el pare el que es perfila com a autor de l’infanticidi, però en els altres casos la sospitosa –i en un dels quals, assassina confessa– ha estat la mare. El 13 de desembre van ser trobades assassinades a cops d’aixada dins de casa seva a Vilobí d’Onyar les germanes Martina i Júlia, de 5 i 6 anys. La seva mare, Maria Hernando, es va matar llançant-se contra un camió a l’autopista i ara els Mossos i els jutjats estan acabant de recollir dades per confirmar que ella és l’autora del crim, cosa que, si es prova, suposarà l’arxivament de la causa penal. I el 30 de desembre, una mare de Girona, Maria Àngels Freixas, va matar la seva filla, Gemma, de 10 anys, adormint-la amb pastilles i després ofegant-la a la banyera.

En dates anteriors, dins del 2019, destaca el cas d’un nadó de Pineda de Mar que va morir a la Vall d’Hebron al gener arran dels maltractaments del seu pare, i el del nadó trobat mort al març a la planta de reciclatge de Montcada i Reixac. Així mateix, el 24 de setembre, un noi de 16 anys va matar el seu nadó llançant-lo al riu Besòs al seu pas per Sant Adrià.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia