Successos

Detenen una banda de lladres que usava el mètode de la radiografia

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat una banda de lladres especialitzats en robatoris a domicilis d'arreu de Catalunya per mitjà del sistema de la radiografia. S'ha detingut un total de cinc persones, d'entre 22 i 35 anys, quatre de les quals han ingressat a la presó per ordre judicial. A tots cinc se'ls imputa almenys una vintena de robatoris en domicilis de diverses ciutats catalanes. La investigació ha durat quatre anys i ha estat complexa, a causa dels pocs indicis que deixaven els lladres pel mètode que utilitzaven.

La banda actuava a qualsevol hora del dia i sense control previ de la zona, aprofitant que els inquilins no tancaven la porta amb clau, i utilitzava l'anomenat sistema de la radiografia, que consisteix a obrir les portes dels habitatges mitjançant un plàstic rígid, una acció possible sempre que la porta no estigui tancada amb clau. Una de les característiques d'aquest sistema de robatori és la seva discreció i que no ocasiona danys a la porta de l'habitatge. Un cop a dins, els autors sostreien tot tipus d'objectes, des de diners i joies fins a petits aparells electrònics que ocultaven fàcilment en bosses i motxilles per no generar cap mena de sospita quan abandonaven l'habitatge.

El radi d'acció de la banda abastava tot el territori català i també el País Valencià. Les investigacions han permès relacionar-los amb robatoris a Manresa, Sant Joan de Vilatorrada, Berga, Vic, Lleida, Salou, Girona, Ripoll, Premià, Terrassa, Barcelona, Quart, Teià, València i Vila-real.

Els cinc detinguts van ser sorpresos in fraganti pels Mossos d'Esquadra quan cometien robatoris en dos domicilis a les localitats de Berga i Quart (Gironès), i encara tenien els objectes sostrets. Durant l'operació, el vehicle en què miraven de fugir els lladres va envestir un dels vehicles policials. La investigació continua oberta amb l'objectiu de resoldre més casos, un cop s'hagin analitzat els objectes recuperats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia