Successos

Arrestada a Girona una subordinada de la infermera assassinada

Els Mossos han arrestat una auxiliar del servei de diàlisi, el seu marit i dos homes més a Lloret i Rubí

L’arrestada i la víctima van fer amistat fa anys a través de la feina de podòloga de Font i la va ajudar a entrar a Clínica Girona

La Consol Jacome, 57 anys, auxiliar d’infermeria del servei de diàlisi de la Clínica Girona, no va anar a la feina ahir al matí. Estava arrestada. Detinguda per l’assassinat de Carme Font Senen, la seva superior, la cap d’infermeria del servei de diàlisi que el 26 de setembre tampoc es va presentar a la feina, en el seu cas perquè era morta, lligada i emmordassada a casa seva, al primer pis del número 23 del carrer de Barcelona, on la víctima, de 67 anys, tenia l’habitatge i la consulta de podòloga. L’auxiliar d’infermeria no era només una companya de feina de Carme Font, era amiga i coneixedora de la vida i les costums de la víctima. Va ser precisament Carme Font qui va aconseguir que Jacome entrés a treballar com a auxiliar d’infermeria a la Clínica Girona. Font i Jacome es van conèixer ja fa unes dues dècades, arran dels serveis a domicili que feia Carme Font com a podòloga. A la casa d’una de les seves clientes hi treballava llavors Jacome, que és d’origen Colombià. Arran del coneixement que tenia l’auxiliar sobre la casa de Font, la investigació considera que ella va ser qui va facilitar la informació sobre la possibilitat que Font guardés diners a la caixa forta casa. El mòbil del crim és perfila com el robatori, tot i que els assaltants no van agafar ni les joies de la víctima, ni els diners que tenia a la bossa de mà, que superaven de bon tros els 15.000 euros. Tampoc van obrir la caixa forta on també hi havia molts diners. Se sospita que perquè no van aconseguir que la víctima els donés la combinació per obrir-la. La detenció de la infermera auxiliar es produeix quan ja fa més de dos mesos del crim. No ha estat l’única detinguda. També està arrestat el seu home, Jordi Radresa, un transportista de 64 anys. El matrimoni residia al 3r 2a del bloc 4C del carrer Bellpuig del barri de Montjuïc de Girona, un dels tres domicilis que ahir els mossos van escorcollar amb manament judicial. Els altres escorcolls es van fer a Rubí i a Lloret de Mar, poblacions on es va arrestar dos homes més que la investigació relaciona amb l’assassinat. A Lloret, els mossos van escorcollar també un cotxe que estava en un pàrquing públic al costat d’una zona de platja. Es preveu que el matrimoni arrestat a Girona i els detinguts a Lloret de Mar i Rubí passin demà a disposició del jutjat d’instrucció número 2 de Girona. La parella de Girona ha estat traslladada a calabossos de comissaries diferents i els han assignat advocats diferents.

Quan es va trobar el cadàver de Carme Font, la víctima duia posada la bata de color verd que utilitzava quan exercia de podòloga, cosa que evidenciava que el divendres a la tarda havia atès clients de la consulta de podòloga i obria la possibilitat que l’homicida fos un dels usuaris, en tot cas el darrer, del servei de podologia.

L’home del cabàs

Els Mossos van interrogar tots els veïns del bloc per si algú havia vist o sentit res pels volts de les set de la tarda. Ningú havia sentit sorolls, però un veí va aportar una dada que va fer aixecar les orelles als investigadors. Havia vist pujar un home amb una mena de cabàs amb eines de treball. La víctima tenia cops que podien ser d’una eina tipus martell o similar. Però el dia que va declarar, el testimoni no recordava la data que va veure l’operari i tampoc era res estrany, perquè en un pis es feien obres. La investigació va trobar com a entrebanc, a banda que ara tothom va obligatòriament emmascarat, que a l’edifici no hi havia càmeres de seguretat. Ara ja n’hi ha. Tot just fa uns dies les han posades.

LA DATA

25.09.20
és el darrer
dia que es va veure la víctima i la data en què se suposa que es va perpetrar el crim.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia