Successos

ESTAT ESPANYOL

L’explosió de gas al centre de Madrid causa la quarta víctima mortal

Un capellà de 35 anys és la quarta víctima mortal de la potent explosió de gas del centre de Madrid d’aquest dimecres passat. El sacerdot era al costat del feligrès voluntari que intentava arreglar la caldera de gas. En un primer moment se’l va donar per desaparegut, però va aconseguir sortir ell mateix de l’edifici en runes. Ingressat a l’UCI de l’hospital de La Paz amb politraumatismes va ser operat dues vegades per intentar salvar-li la vida, però la matinada de dijous no va poder superar la segona operació. Amb la seva mort, el balanç de víctimes mortals de l’edifici s’eleva a quatre i deu són els ferits del succés. La identificació dels morts ha permès saber que els altres són un operari del metro, de 36 anys, que manipulava la caldera per ajudar la parròquia; un ciutadà búlgar, de 46 anys, que passava pel carrer i que segurament va resultar ferit per alguna totxana durant l’explosió, i un paleta que treballava a l’edifici del davant. Els bombers es preparaven ahir per demolir les plantes superiors del que queda de l’edifici.

D’altra banda, la previsió d’intenses pluges que mantenen Madrid en alerta planava ahir sobre els ànims dels veïns de la capital, molts dels quals es van indignar ahir a les xarxes per la crida de l’Ajuntament a tenir a punt una “motxilla d’emergència”. Al web municipal, i en l’apartat Prepara’t Madrid!, es recomana que “en cas d’evacuació del nostre edifici” cada veí n’ha de tenir una. Detalla que cal posar-hi, entre altres coses, un litre i mig d’aigua, documentació, llanterna “amb piles unides amb cinta adhesiva”, un telèfon amb targeta de prepagament, mapes de la ciutat i la regió, roba i diners en efectiu en bitllets petits, entre altres elements.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia