Successos

Absolen dos acusats de retreure la retirada de llaços grocs a Viladamat

La titular del jutjat penal número 2 descarta cap delicte d’incitació a l’odi per la difusió en xarxes i també les suposades amenaces que el denunciant va rebre per telèfon

La titular del jutjat penal número 2 de Girona ha absolt un home acusat d’un delicte d’incitació a l’odi per haver penjat a Facebook un vídeo en què apareixia la persona que l’havia denunciat, veí de l’Estartit, arrencant llaços grocs a Viladamat el febrer del 2018. La fiscalia havia estimat que les pintades aparegudes en dies posteriors a casa del denunciant sustentaven l’acusació, però la jutgessa creu que la publicació “no té entitat suficient” per ser “una conducta que generi o fomenti un clima d’hostilitat, odi o discriminació” i hi afegeix, en el seu escrit de sentència, que “les persones contràries a la independència de Catalunya tampoc mereixen la consideració de ser un col·lectiu especialment vulnerable”, segons recollia ahir l’agència ACN. A més, recorda que el denunciant havia fet pública la seva ideologia quan es va presentar a les llistes d’un partit unionista.

Rebutjada la primera petició de la fiscalia, de tres anys de presó i una multa de 3.600 euros, la jutgessa també ha descartat l’acusació d’amenaces que atribuïa al director esportiu de l’Uni Girona de bàsquet per una trucada que va denunciar l’home que arrencava llaços grocs.

Per aquests fets, s’enfrontava a una multa de 900 euros. L’encausat no va anar al judici però la llei preveu que se’l pugui jutjar en absència, ja que la pena era inferior a dos anys de presó. El ministeri públic també volia que els dos acusats indemnitzessin el veí de l’Estartit amb 1.568,15 euros (pel cost d’esborrar les pintades), però la magistrada també ha trobat que en el fet de dir que l’anirien a “saludar efusivament” tampoc “no s’està anunciant la comissió de cap mal contra la persona o els béns del denunciant o de la seva família, ni directament ni indirectament”. Tot i això, la resolució no és ferma i es pot presentar recurs a l’Audiència de Girona.

LA DATA

19.02.18
El denunciant
de l’Estartit va ser enregistrat arrencant llaços grocs a Viladamat, i ho va dur als jutjats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia