Successos

Detenen l’exparella de la dona morta a Manresa com a presumpte autor del crim

El sospitós, de 40 anys, s’hauria intentat suïcidar després de l’agressió

El jutjat de guàrdia remetrà la causa al jutjat de violència sobre la dona

Els Mossos d’Esquadra han detingut aquesta tarda un home de 40 anys com a sospitós de la mort d’una dona aquest dimecres a Manresa, segons ha informat la policia en un comunicat.

El crim s’ha comès aquest migdia en un habitatge del carrer de la Pau. Poc abans de les dues, els Mossos han rebut l’avís que s’havia trobat el cos sense vida d’una dona al seu domicili. Diverses dotacions policials s’han desplaçat fins al lloc dels fets, on han comprovat que el cadàver de la víctima presentava signes de mort violenta.

La policia ha pogut localitzar més tard el presumpte autor del fets, un home de 40 any i nacionalitat espanyola, que havia estat parella de la víctima.

Segons la nota dels Mossos, després de presumptament haver matat la dona l’agressor s’hauria intentat suïcidar. L’home ha estat traslladat a un centre sanitari.

Els agents de la Divisió d’Investigació criminal (DIC) de la Regió Policial Central s’han fet càrrec de la investigació.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha informat que el jutjat d’Instrucció número 3 de Manresa, en funcions de guàrdia, ha practicat l’aixecament del cadàver de la víctima. El jutge ha acordat la pràctica de diferents diligències urgents. Demà remetrà la causa al jutjat de violència sobre la dona, que continuarà amb la investigació.

El govern condemna el “feminicidi” de Manresa

Budó demana “tenir la capacitat com a país de poder garantir la vida, els drets i les llibertats” de les dones
L’Ajuntament de Manresa decreta tres dies de dol
ACN

El govern de la Generalitat ha condemnat el “feminicidi” que ha tingut lloc aquest dimecres a Manresa, perpetrat presumptament a per l’excompany sentimental de la víctima, que ha estat detingut pels Mossos d’Esquadra. L’executiu ha transmès el condol a la família de la víctima.

La consellera en funcions de Presidència, Meritxell Budó, ha subratllat que “la lluita contra la violència masclista és una prioritat per a tot el govern”, i ha subratllat que l’única manera que no es produeixin fets com aquests és “avançar en igualtat efectiva de dones i homes en tots els àmbits socials”. “No hi ha dreceres i, a més, ho hem de fer tota la societat conjuntament”, ha indicat.

Budó ha demanat “tenir la capacitat com a país de poder garantir la vida, els drets i les llibertats de la meitat de la població”.  “No farem ni un pas enrere, no el podem fer i no el volem fer. No defallirem per seguir avançant cada dia en l’eradicació de la violència masclista”, ha afegit.

Tres dies de dol

L’Ajuntament de Manresa ha decretat tres dies de dol per la mort d’una veïna de 34 anys presumptament a mans de la seva exparella.

L’equip de govern de l’Ajuntament de Manresa, d’acord amb tots els grups municipals, ha decretat dol oficial a la ciutat fins a divendres a mitjanit i les banderes onegen a mig pal. A més, es faran minuts de silenci a tots els actes oficials i s’ha penjat un crespó negre a la façana de l’Ajuntament.

A més, el consistori ha convocat un minut de silenci per aquest dijous a les dotze del migdia a la Plaça Major.

 L’alcalde de la ciutat, Marc Aloy, ha expressat que estan “consternats” i ha expressat la “més profunda condemna” a l’assassinat.  Ha assegurat que “els feminicidis no tenen cabuda en aquest món que entre tots intentem construir”. “No podem ser indiferents davant d’aquesta realitat. No volem formar part d’una societat, d’un sistema que permet que un home es vegi amb el dret de matar una dona”, ha denunciat. “Hem de lluitar com a institució, com a país, i com a societat per posar fi a aquesta vergonya. No podem tolerar la violència contra les dones”, ha dit en  declaracions abans de l’acte de la República que s’ha celebrat aquest dimecres a Manresa.

Aloy ha traslladat el suport, solidaritat i afecte a la família i amics de la víctima.

El Consell Comarcal condemna els fets
El Consell Comarcal del Bages ha expressat a través d’un comunicat el seu rebuig per l’assassinat i ha condemnat els fets de manera enèrgica.

La institució lamenta que la violència masclista “continuï provocant víctimes i situacions extremes com les que s’han conegut avui”. El Consell Comarcal mostra el seu condol més sentit per a la dona i expressa el seu suport als familiars i amistats de la víctima.

L’Àrea de Serveis Socials Bàsics, Dones i Polítiques d’Igualtat reitera la necessitat “d’acabar d’una vegada per totes amb la violència contra les dones i aconseguir una societat més igualitària, lliure de violències i tolerant”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia