Successos

Cas Comas: declaracions exculpatòries dels acusats

Moussa Allaoui diu que les càmeres el van captar prop de l’escena de l’assalt perquè passava marihuana

Valentino Gjeloshi diu que el seu ADN era al cotxe perquè comprava joies robades

Valentino Gjeloshi i Moussa Allaoui, els dos únics jutjats en relació amb l’assalt mortal a la casa de l’hoteler Jordi Comas, van declarar ahir davant del tribunal de l’Audiència de Girona. Només van respondre a les preguntes dels seus advocats, Olga Tubau i Pere Madí, i van negar que tinguessin cap relació amb el robatori, l’única imputació, ja que la mort de Jordi Comas no es va atribuir a cap dels sospitosos. Per desentendre’s del robatori, els dos acusats no van dubtar a admetre que realitzaven activitats il·lícites, trafic de droga i receptació, delictes pels quals tampoc se’ls jutja.

Allaoui va rebatre la prova més contundent contra ell, unes imatges d’una càmera on se’l veia la nit de l’assalt prop de l’escena del crim, dient que ell passava marihuana i havia quedat allà amb un desconegut per fer l’entrega. L’altre home de les imatges és Ahmet Kurti, que també havia de ser jutjat però està evadit i declarat rebel. Allaoui va negar que es desfés del mòbil amb què es va trucar amb el desconegut per quedar. Aquesta trucada entre Allaoui i Kurti va ser precisament el lligam que els Mossos van establir per vincular els dos grups que tenien, per separat, com a sospitosos de l’assalt mortal: un grup local de procedència marroquina (assenyalats per un anònim) i un grup d’albanesos procedents de Barcelona (assenyalats per un confident).

Valentino Gjeloshi també va trobar explicació per a la presència d’ADN seu dins d’un cotxe, un Audi robat a Sant Cugat del Vallès, que era a Platja d’Aro la nit de l’assalt i que es va recuperar a l’Hospitalet de Llobregat setmanes després. Gjesloshi va assegurar que en aquella època, el 2012, ell es dedicava a comprar joies robades i després les venia al mercat negre, i que es va citar amb un venedor, que no va identificar, i van fer els tractes dins d’aquell cotxe. Mentre mercadejaven tots dos van fumar. D’aquí que hi hagués el seu ADN en una burilla. En una altra burilla hi havia ADN d’Ahmet Kurti, el serbi evadit.

El fiscal Víctor Pillado i l’advocada de l’acusació particular, Maria Monguilod, van elevar a definitives les seves acusacions. Proposen 10 anys per a cadascun per l’assalt a casa de Jordi Comas, per un delicte de robatori amb violència en casa habitada en concurs medial amb un delicte de detenció il·legal. En el cas de Gjeloshi hi afegeixen cinc anys més pel robatori amb força a la casa de Sant Cugat on va ser robat l’Audi. El judici continua avui amb els informes finals i quedarà vist per a sentència

LES XIFRES

70
detencions
a tot l’Estat de diferents cossos policials acumula l’evadit Ahmet Kurti.
2
assalts
violents perpetrats a Platja d’Aro el 2010 van ser atribuïts pels Mossos a Valentino Gjeloshi i el seu grup.
16
homes
van arribar a detenir els Mossos per la seva implicació en l’assalt mortal a casa de Jordi Comas.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia