Successos

Es confirma que el cos rescatat en la mar és el de la nena Olivia

Centenars de persones clamen als carrers de Tenerife per les dues menors

El vaixell oceanogràfic Ángeles Alvariño continua buscant els cossos de la segona nena i del pare

Finalment, les proves forenses han confirmat les sospites que la detecció d’un cos petit al fons del mar pogués ser els d’alguna de les menors desaparegudes a Tenerife. Aquest divendres, la prova de l’empremta dactilar ha confirmat que el cadàver rescatat a mil metres de profunditat davant de les costes de Tenerife és el de la nena de sis anys Olivia, segrestada pel seu pare juntament amb la seva germana Anna, d’un any, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Canàries.

El cos de la nena va ser rescatat des del vaixell oceanogràfic Ángeles Alvariño. Es trobava a mil metres de profunditat a l’interior d’una borsa d’esports llastrada en el fons del mar per una àncora, a uns tres quilòmetres de la costa de Tenerife.

El vaixell manté l’operació de cerca en la zona, però ara com ara no s’ha trobat rastre ni de l’altra nena ni del seu pare.

Les nenes havien desaparegut el 27 d’abril, quan el seu pare no les va retornar a la seva mare com tenia pactat.

D’altra banda, centenars de persones han tornat a prendre els carrers de Santa Cruz de Tenerife i han secundat aquest divendres a la nit la mobilització convocada pel Fòrum contra la Violència de Gènere a Tenerife i la Plataforma Feminista 8M, per les nenes Anna i Olivia. Els concentrats portaven pancartes, proclames per protestar davant el que no és “un fet aïllat”, sinó una mostra de la violència més “terrorífica”, assegurava Ana Hernández, portaveu de la Plataforma 8M.

Hernández incideix en què no és “un tipus que es va tornar boig”, sinó que es tracta d’un acte premeditat de venjança, d’una forma de càstig a la dona “producte d’un sistema patriarcal” consolidat “sobre el domini i el control”.

Segons la Delegació del Govern contra la Violència de Gènere, Olivia se suma a una llarga llista de menors assassinats pels seus pares o per les parelles de les seves mares en el marc de la violència masclista, 39 des de 2013.

Des de principi d’any, a més, 17 dones i dos menors han estat assassinats en crims de gènere.

Des del Fòrum contra la Violència de Gènere a Tenerife i la Plataforma Feminista 8M han volgut traslladar un missatge de solidaritat a la família, i especialment a Beatriz, la mare de les nenes “pel dolor tan espantós que estan travessant”.

En aquest sentit, Hernández ha recordat que en la violència vicària l’agressor utilitza als fills com a instrument, “com si no fossin éssers humans”, per a fer mal a la mare o exparella. En nom de la plataforma, Hernández ha demanat que es deixi d’emparar el masclisme en els tribunals. “La Llei d’Infància reconeix la violència vicària, però el que falta ara és que s’estableixin mesures perquè realment aquest reconeixement legal es traslladi als fets en els tribunals”, explica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia