Successos

El Síndic investiga la mort del pres a Figueres

El Síndic ha obert una actuació d’ofici per investigar la mort d’un intern del centre penitenciari de Figueres Puig de les Basses arran d’un incendi diumenge passat. El foc, que sembla que haurien provocat dos interns, un dels quals la víctima, també va provocar quatre ferits, dos presos i dos funcionaris. El Síndic s’ha adreçat a la secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima per demanar informació sobre quan es va produir l’incendi, i les mesures i actuacions fetes pel centre penitenciari per sufocar-lo. Vol saber el seguiment psiquiàtric que es feia a l’intern mort i també sol·licita accés a les imatges enregistrades del passadís on va ocórrer l’incident.

Pel que fa al pres mort, el Síndic vol saber el seu seguiment psiquiàtric, els programes de rehabilitació i la seva evolució. També vol conèixer la relació amb els companys i saber si mantenia alguna incompatibilitat, per denúncies de presumptes maltractaments, amb funcionaris d’aquest departament especial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.