Successos

Les famílies dels bombers morts en l’incendi d’Horta de Sant Joan consideren “escassa” la condemna als dos acusats

L’advocat Pau Simarro lamenta que la Generalitat deixés d’investigar i que un altre bomber morís per un mal dispositiu

Les famílies dels bombers morts en l’incendi d’Horta de Sant Joan del 2009 consideren que la condemna de fins a 4 anys de presó per als dos acusats és “escassa”.

Així ho ha manifestat aquest dimecres a l’ACN el seu advocat, Pau Simarro, que ha explicat que, tot i que la finalització del procediment amb l’acord entre les parts “tanca un capítol de la seva vida”, continuen sentint “dolor” perquè, després de la indemnització, la Generalitat “no va voler arribar al fons de l’assumpte ni esbrinar on estaven alguns comandaments durant l’incendi”, ha afegit.

A més, Simarro lamenta que la història s’hagi repetit fa només un mes quan un bomber que participava en l’extinció d’un incendi a Vilanova i la Geltrú va morir, “un altre cop, per un dispositiu mal definit”, denuncia.

“Les famílies segueixen sense saber per què els cinc Bombers GRAF Lleida van morir i un altre va resultar ferit greu”, lamenta Simarro. A més, denuncia, els comandaments responsables de l’incendi d’Horta de Sant Joan durant el tràgic succés, “segueixen dins del cos i ningú els ha sancionat”.

És per això que demana al cos de Bombers que “miri com fer les coses ben fetes perquè mai més cap altre bomber perdi la vida treballant”, ha afegit en referència de la mort d’un altre bomber el 17 de juny quan participava en les tasques d’extinció d’uns vehicles que cremaven en un taller de la capital del Garraf.

Pel que fa a l’acord que impossibilita la vista oral, Simarro reconeix que si s’hagués celebrat el judici, potser s’haurien aconseguit unes penes una mica més altes, “però no massa més”, sobretot per les dilacions indegudes que, tal com recull el pacte, s’han aplicat com a atenuant molt qualificat, ja que fa 12 anys dels fets, ha explicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia