Successos

robatoris a dojo

Els lladres de cable telefònic fan l'agost a la vall del Llémena

Uns dos-cents abonats de Sant Aniol de Finestres, Sant Esteve i Sant Martí de Llémena han tingut restriccions des de dijous

Un robatori semblant deixa sense telèfon tot el veïnat del Sallent

Prop de dos-cents abonats dels nuclis de Sant Martí de Llémena, Sant Esteve de Llémena i Sant Aniol de Finestres, i també diverses cases aïllades de la zona, van estar moltes hores sense servei de telefonia fixa i internet entre dijous de la setmana passada i ahir, arran del robatori de centenars de metres de mànega de la línia telefònica, amb uns 2.500 metres de fil de coure a l'interior. Són els casos més recents de l'onada de robatoris que des de fa aproximadament un mes es produeixen a les comarques gironines i que ha provocat que les brigades de reparació de la companyia Telefónica no donin l'abast.

Els robatoris a la capçalera del riu Llémena s'han produït en tres moments diferents. El primer, passada la mitjanit de dijous passat. L'endemà, Telefónica ja va restablir-hi el servei. Dissabte, però, els operaris hi van haver de tornar perquè havia desaparegut un altre tram de cable. I finalment, dilluns a la matinada els lladres van tornar a actuar.

Aquesta última sèrie de robatoris a la vall ha tingut quatre escenaris diferents entre Sant Martí i Sant Esteve. En cada ocasió, els lladres s'han endut un tram de desenes de metres de la mànega més gruixuda dels pals de telèfon, a l'interior de la qual hi ha uns dos-cents fils de coure.

Es dóna per fet que els lladres fan servir una furgoneta o un camió, pel pes del material que s'emporten i perquè els calen una escala i eines per tallar les mànegues.

Algun veí de Sant Aniol atribueix el robatori a un grup de tres o quatre homes que diumenge al vespre es desplaçaven en un turisme de color verd i que van ser vistos a prop d'un dels llocs on al cap d'unes hores es van produir els fets, com si estiguessin estudiant el terreny.

L'alcalde de Sant Aniol, Francesc Oliveras, va expressar ahir la seva preocupació per les molèsties que el robatori de cable telefònic ha ocasionat als particulars i a les empreses.

A Santa Pau

D'altra banda, una part dels habitants del municipi de Santa Pau també van rebre les conseqüències ahir d'un robatori semblant, ja que va desaparèixer un tram de cable telefònic al pla de can Formiga i, consegüentment, va quedar sense servei tot el veïnat del Sallent.

LA FRASE

Avisar els Mossos d'Esquadra? Per què ho hem de fer? Si no ens fan cas!
Francesc Oliveras
ALCALDE DE SANT ANIOL DE fINESTRES

Desvalisen Codilma

Les instal·lacions de l'escorxador Codilma de Sant Esteve de Llémena, tancades d'ençà del febrer del 2008, han estat desvalisades en dues ocasions en les darreres setmanes. Els lladres s'han endut cable de coure i peces d'acer inoxidable de la maquinària que encara hi ha a l'edifici. Per accedir a l'interior els lladres van forçar alguna porta i en van foradar alguna altra. L'alcalde, Francesc Oliveras, diu que està tip que els Mossos no posin aturador a aquest tipus de delicte. L'Ajuntament no ha avisat els Mossos dels robatoris de cable telefònic. “Avisar els Mossos? Per què? Si no ens fan cas!”, es queixa l'alcalde.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.