Successos

Educació conclou que no hi ha assetjament en el suïcidi d’una alumna del Pare Manyanet

Departament i centre acorden un pla per millorar la detecció i formar l’equip que aborda els casos detectats

L’expedient que el Departament d’Educació va obrir a l’escola Jesús Maria i Josep del barri de Sant Andreu de Barcelona, conegut com a Pare Manyanet, conclou que no s’han trobat indicis d’assetjament en el cas del suïcidi d’una alumna el maig passat. Així ho explica el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, en resposta a una pregunta parlamentària d’En Comú Podem. Cambray detalla que l’expedient informatiu va acabar al setembre i les conclusions “no reportaven indicis d’assetjament”. Afegeix que la Inspecció i tècnics del Consorci d’Educació de Barcelona i els Serveis Educatius han elaborat un pla d’actuació que el centre ha subscrit i aprovat per millorar la detecció i l’abordatge de possibles casos.

Aquest pla recull les línies d’actuació, els terminis els responsables i els indicadors de seguiment des aspectes que s’han identificat com a prioritaris i necessaris. Aquestes van encaminades a millorar les eines de detecció (diagnosi i tipificació), a formar i consolidar l’equip encarregat de l’abordatge dels casos detectats i a millorar els canals de comunicació.

La investigació judicial continua el seu curs sense resultats encara, segons detalla també Cambray en la resposta parlamentària.

Vuit expedients per assetjament

El col·legi Pare Manyanet de Sant Andreu ha obert vuit expedients per assetjament escolar en els darrers tres cursos, segons va explicar Cambray en una altra resposta parlamentària al setembre. Les vuit comunicacions s’haurien produït durant el període comprès entre el curs 2018-209 i el 2020-2021.

El Pare Manyanet és investigat pels Mossos des que una alumna, la Kira López, es va suïcidar el maig passat. La família va denunciar llavors que la menor era víctima de ’bullying’ i el centre no havia fet prou.

Un centenar de persones es van manifestar el 20 de novembre a Barcelona contra la violència i l’assetjament escolar. En la marxa hi va participar l’entorn de l’alumna del Pare Manyanet que es va treure la vida amb 15 anys fa uns mesos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia