Successos

Mor una nena en un castell inflable a Mislata

Una ràfega de vent va aixecar l’atracció a uns quants metres de terra

Una nena de vuit anys va morir ahir després de resultar ferida en l’accident que es va produir dimarts al vespre en un castell inflable en el qual jugava a la fira de Mislata, a la comarca de l’Horta Oest, quan l’atracció es va enlairar a diversos metres de terra a causa d’una ràfega de vent.

Un total de nou menors van resultar ferits en l’accident, dos dels quals, de gravetat. Quatre dels ferits van ingressar en centres hospitalaris de la ciutat amb pronòstic reservat i la resta van ser atesos a l’hospital de Manises. Fonts del departament de Sanitat de la Generalitat Valenciana van informar que ahir a primera hora només una de les criatures continuava hospitalitzada.

L’Ajuntament de Mislata ha suspès els actes municipals previstos, incloent-hi la cavalcada de Reis, i ha declarat dol oficial. La policia científica està investigant els fets per determinar si hi ha hagut responsabilitat per part de l’empresa de muntatge de l’atracció. La documentació aportada inclou el certificat d’inspecció anual de l’atracció, el certificat d’instal·lacions emès per un enginyer col·legiat, l’assegurança de responsabilitat civil i el pla d’emergència, entre altres.

Amb aquesta tragèdia ja són tres els menors morts en aquest tipus d’atraccions en els últims anys a l’Estat espanyol. Un dels precedents va succeir a Caldes de Malavella, el maig del 2017, quan va explotar un castell inflable a l’exterior d’un restaurant. Els menors que hi jugaven van sortir disparats fins a vint metres de distància amb el resultat d’una nena morta i sis infants més ferits. La investigació va concloure que el castell era de mala qualitat i estava mal ancorat, per la qual cosa dues persones van ser condemnades a un any de presó i a una multa de 5.400 euros.

Davant dels fets de Mislata, José Esteban, que presideix l’associació valenciana de firaires, va assegurar que les instal·lacions inflables compleixen la normativa i estan ben ancorades, però que davant d’una circumstància de vent com la de dimarts, “quan hi ha ràfegues fortes, no hi ha temps per a res”. El propietari de l’inflable accidentat és un firaire que disposa de diverses atraccions i treballa fa molts anys a les fires de la demarcació de València.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia