Successos

robatori de coure

Dos detinguts per intentar robar coure a la vall de Llémena

Els Mossos els van enxampar en un bosc de Sant Martí de Llémena juntament amb 400 metres de cable tallat

Un veí que es va quedar sense internet a les dues de la matinada havia avisat els agents

Els Mossos d'Esquadra van detenir ahir a la matinada dos homes de 22 i 24 anys d'origen romanès, veïns de Badalona i Santa Coloma de Gramenet, respectivament, després de trobar-los en una zona boscosa de Sant Martí de Llémena, juntament amb uns quatre-centes metres de cable de telefonia tallat en trossos de 10 i 15 metres. Els dos homes van ser acusats de furt.

Els Mossos havien estat alertats prèviament per un veí de Granollers de Rocacorba, que cap a les dues de la matinada es va quedar sense internet. En el marc dels dispositius preventius i d'investigació que els Mossos estan portant a terme, van acudir a la zona de seguida. A l'altura del quilòmetre 20 de la carretera Gi-531, els agents van veure un pal de telèfon que tenia el cable tallat. Fent posteriorment un recorregut pel lloc, una zona boscosa, els agents van veure un home que estava amagat, i un altre que fugia corrent enmig de les bardisses del bosc. En aquell moment van detenir el jove, que estava amagat i que va confessar l'intent de robatori, segons fonts dels Mossos. Posteriorment, els agents van trobar els 400 metres de cable tallat.

Moments després, fent un control a les vies d'accés, va veure un vehicle sospitós, que va fer cas omís de les ordres d'aturada, però que finalment van aturar. Els Mossos van trobar al vehicle diverses eines que s'utilitzen per tallar el cable, com ara tenalles, tornavisos, claus allan, i van detenir-ne l'únic ocupant.

Mentrestant, els Mossos continuen investigant el cas, davant la possibilitat que hi hagi més implicats.

Quart cas a la vall

Aquest és el quart cas relacionat amb el robatori de coure a la vall de Llémena, encara que aquest cop els lladres no arribat a endur-se'l. Els altres tres casos van tenir lloc la primera i segona setmana d'aquest mes. Els lladres van sostreure centenars de metres de cable de línia telefònica, que suposen uns 2.500 metres de fil de coure a l'interior. Els robatoris a la vall de Llémena s'han produït entre Sant Esteve de Llémena i Sant Aniol de Finestres.

A les instal·lacions de l'escorxador Codilma de Sant Esteve de Llémena també hi van robar el coure i peces d'acer inoxidable.

LA DATA

07.08.10
Els Mossos van detenir quatre lladres que duien una tona de cable de coure robat a Vidreres.

LA XIFRA

400
metres de coure van ser trobats pels Mossos en un camp de Sant Martí de Llémena ahir.

Cinc-cents detinguts a Catalunya

En el marc dels dispositius preventius i d'investigació que porten a terme els Mossos d'Esquadra per evitar furts i robatoris de coure a tot Catalunya i a la regió policial de Girona, els agents han detingut més de 500 persones des del gener passat, de les quals només 24 han ingressat en presó provisional.

Des de finals de juny, s'han fet una vintena de detencions a Catalunya, en operacions del dispositiu a la demarcació de Girona, el Camp de Tarragona, l'àrea metropolitana nord i la regió policial central. En aquestes vint detencions els agents han aconseguit recuperar 1,5 tones de coure, aproximadament, segons els Mossos. Els detinguts han estat implicats en furts o robatoris de cable, la majoria de telefonia. El tipus de delinqüent, segons els Mossos, és el d'una persona amb experiència en delictes menors. El robatori de coure es produeix també a nivell estatal i europeu.

Davant la magnitud dels robatoris d'aquest tipus i del perjudici que suposen per als seus propietaris i per als veïns, que sovint es queden sense telèfon i internet, els Mossos mantenen les investigacions dels casos que tenen oberts, i per tant l'operatiu policial continua estant actiu, sota la direcció central de la divisió d'investigació criminal (DIC).

Ales comarques gironines, el robatori de cable és gairebé constant des de fa molts mesos. Cistella, Avinyonet de Puigventós, Girona, Hostalric, Santa Pau, Vilopriu, Llagostera, Cassà de la Selva i la vall de Llémena, són alguns dels indrets afectats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.