Successos

Estat espanyol

Dos morts i divuit ferits en l’explosió d’un edifici a Madrid

Les víctimes són dos homes de 21 i 27 anys, que podrien ser els dos operaris que els Bombers cercaven sota la runa

Una de les persones ferides ha estat traslladada a l’hospital en estat greu per politraumatismes

Una explosió en un edifici residencial al barri de Salamanca de Madrid ha deixat almenys dos morts i divuit ferits, un dels quals greu, segons informa David Portabella des de Madrid, que explica que l’alcalde de la ciutat, José Luis Martínez-Almeida, ha comentat que també hi ha desapareguts. Els Bombers de Madrid, el Samur Protecció Civils i la Policia Municipal treballen a la zona.

Les dues víctimes són dos homes de 21 i 27 anys que han estat localitzades sota la runa, i que podrien ser dos operaris que treballaven a l’edifici en el moment del sinistre.

Segons ha informat el Servei d’Emergències de Madrid, el Samur ha atès fins ara 18 ferits, dels quals 4 han estat traslladats a l’hospital, un dels quals estat greu i amb politraumatismes. Els altres tres lleus tenen ferides lleus. Tres han persones estat ateses amb crisis d’ansietat. De les divuit persones afectades, deu han rebut l’alta.

El cap dels Bombers, Rafael Ferrandiz, ha explicat aquesta tarda als mitjans que han rescatat cinc persones que eren a l’edifici a través de la façana i per l’interior de la finca.

Ha afegtit que els efectius treballen ara per desenrunar un pati on s’han acumulat uns dos metres de runa massissa. En aquesta zona els Bombers buscaven dos operaris que suposadament estarien treballant a la planta tercera en el moment de l’explosió i que haurien quedat atrapats , probablement les dues víctimes.

L’immoble ha resultat molt afectat per la deflagració que ha provocat també nombrosos danys en vehicles estacionats a la zona i el mobiliari urbà del carrer Ayala amb General Pardiñas.

Encara es desconeixen les causes de l’explosió que ha tingut lloc cap a la una del migdia, tot i que les primeres informacions apunts segons informen diversos mitjans a un incident amb gas o una explosió d’una caldera. Els Bombers han evitat especular sobre les causes de l’incident fins que no tinguin la confirmació.

Els Bombers treballen en el desenrunament i apuntalament de l’edifici. El cos d’emergències ha constatat que l’edifici afectat està “molt inestable” i hi ha “risc d’ensorrament”. Els immobles adjacents han estat desallotjats com a mesura de precaució. La Policia Municipal de Madrid ha mobilitzat drons per facilitar als Bombers imatges aèries dels edificis



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia