Successos

Cau una de bandes de narcotraficants més actives d’Europa

S’han detingut cinc persones a l’estat Espanyol

La policia nacional, en el marc de l’operació Medellín, desenvolupada de manera conjunta amb la policia de Suècia, l’OFAST francesa i la policia d’Holanda, i coordinada per Europol, ha desarticulat una de les bandes de narcotraficants més actives d’Europa amb la detenció de cinc persones a l’estat Espanyol.

Entre els detinguts hi ha dos membres de la “Mocro Maffia” a Espanya, un dels quals considerat per les autoritats sueques com el criminal més destacat del seu país, segons ha informat la policia nacional en un comunicat.

Els investigadors van centrar les seves indagacions en un important narcotraficant colombià que fa més d’una dècada que fa importacions de substància estupefaent des de Colòmbia a Espanya i que posseeix una àmplia xarxa de contactes.

El desenvolupament de la investigació va permetre als investigadors conèixer l’estructura criminal que l’organització havia establert a Espanya, França i Colòmbia, així com que aquesta banda estava organitzant un transvasament de cocaïna en aigües properes a Veneçuela per posteriorment traslladar la substància estupefaent a Europa.

El carregament, de més de tres tones de droga, va ser carregat en un veler rumb a Espanya, concretament a la costa de Huelva, on dos destacats narcotraficants s’encarregarien de coordinar les tasques de descàrrega, emmagatzematge i posterior transport.

Un cop la droga era a terra es va produir una intervenció policial en una primera fase de l’operació, realitzada l’any passat, en què es van intervenir part dels 3.228 quilograms de cocaïna transportats fins a Espanya.

Concretament es van localitzar 1.623 quilos de cocaïna ocults en una “caleta” d’un garatge situat al bell mig de la capital de Huelva, detenint dos dels investigats, encarregats de la custòdia de la substància estupefaent.

En aquest punt de la investigació, els agents van intensificar l’activitat operativa sobre altres objectius que estarien distribuint entre els seus clients la resta de la cocaïna importada; un d’aquests investigats va resultar ser un subjecte considerat per les autoritats sueques com el criminal més actiu en els darrers anys. Posteriorment, va tenir lloc una reunió a Barcelona entre diversos narcotraficants per a la planificació d’una operació de transport de drogues, a la qual van seguir altres contactes amb els clients així com amb els transportistes veneçolans.

Quan es van obtenir tots els indicis suficients i proves sobre els investigats es va procedir a l’explotació d’una segona fase de l’operació, el 30 de juny passat. En aquesta segona fase, els agents van aconseguir detenir els presumptes responsables de l’organització criminal que operava a Espanya, un d’ells localitzat a Eivissa -on era de vacances- i un altre a la presó en què actualment compleix condemna per altres fets.

Així mateix, es van realitzar dos registres domiciliaris en què es van trobar una arma curta del calibre 7.65 amb el número de sèrie esborrat, diners, anotacions, terminals telefònics i dispositius informàtics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia