Successos

Robar garrofes està de moda

En una setmana els Mossos han denunciat 17 persones al Baix Camp i han recuperat més d’una tona d’aquest fruit, que té un valor a l’alça

La garrofa, fruit del garrofer i cultiu que havia caigut gairebé en l’oblit temps enrere perquè se l’associava amb l’alimentació en temps de penúria i racionament, torna a estar d’actualitat perquè s’ha convertit en objecte de desig de bandes de lladres que operen en àrees rurals. La garrofa té un alt valor proteic, s’utilitza per fer farines o com a substitut del cacau en la rebosteria –no crea addicció–, i fins i tot per a la indústria farmacèutica. Això ha fet que en uns anys el preu del garrofí –la grana que és a dins de la tavella– hagi multiplicat per cinc el seu preu i ara es pagui a 10 i 12 euros el quilo.

En tan sols una setmana, els Mossos d’Esquadra han denunciat penalment 17 persones per la seva implicació en furts de garrofes al Baix Camp. El dispositiu especial de l’àmbit rural per prevenir robatoris d’aquest fruit i fruita seca es va iniciar a principis de mes. Es fan controls específics i inspeccions als centres compradors, per identificar possibles lladres i detectar irregularitats en el procés de compra i venda del producte. En la primera setmana s’han fet set comisos de garrofa Castellvell del Camp, Mont-roig, Reus i Riudoms en els quals s’ha intervingut prop d’una tona de fruit robat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia