Successos

Indignació a Campdevànol pel crim masclista

L’alcaldessa reclama que s’endureixi la llei

La consellera d’Igualtat va participar en un acte de rebuig

Els domassos de la recent festa major penjats encara als balcons de Campdevànol contrastaven ahir amb el llaç negre de la façana de l’ajuntament. La mort violenta d’una veïna dimecres ha fet passar el poble, de cop i volta, de la gresca a un ambient difícil de definir: una barreja de sorpresa, indignació, rebuig, solidaritat amb la família...

Múltiples ferides

L’Anna, nascuda a Ripoll fa 21 anys i domiciliada des de feia un temps a Campdevànol, va ser assassinada a casa seva presumptament per la seva parella, un home de 37 anys amb antecedents policials per violència de gènere i trencament de condemna en parelles anteriors. El cos presentava diverses ferides i contusions, part de les quals, de dies enrere. En un primer moment –segons va informar ahir l’ACN– el detingut va declarar de la noia havia caigut en bici, que ell havia subministrat un analgèsic i que no s’explicava com havia mort. La víctima no havia acudit als serveis socials per denunciar violència domèstica, segons van indicar fonts de l’Ajuntament.

Mentre la policia científica treballava a l’escena del crim, al carrer Puntarró, ahir al migdia l’alcaldessa, Dolors Costa, flanquejada per alguns companys de consistori, manifestava el rebuig al crim i, en general, a la violència envers les dones, i el suport a la família. “Condemnem enèrgicament aquest tipus de violència que tant de mal està fent a la nostra societat; demanem que s’endureixin les lleis i que aquest tipus de delictes siguin perseguits, ja que no pot ser que cada vegada vagin augmentant més, no s’estigui fent res; la gent veu amb impotència que queden en res i no es persegueixen més.”

Més enllà de les paraules, l’Ajuntament va activar el protocol per donar suport jurídic i psicològic a la família de l’Anna.

Concentració

Al vespre, el missatge de rebuig el donava la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, durant una concentració d’autoritats i ciutadans, i posteriorment ho feia el ple municipal, reunit de manera extraordinària. Durant la concentració, a la qual va assistir molta gent, també va intervenir, entre altres, Àfrica Muntané, en nom del col·lectiu La Sarja Feminista.

Dol i suspensió d’activitats

Ahir, avui i demà, Campdevànol està oficialment de dol i s’han suspès totes les activitats organitzades per l’Ajuntament. El consistori de Ripoll, on havia nascut l’Anna, va decretar un dia de dol i va convocar una concentració al vespre a la plaça de l’Ajuntament. Per la seva banda, el Centre d’Estudis Comarcals del Ripollès ha substituït la presentació d’un llibre per un recital de caire reivindicatiu (biblioteca Lambert Mata, 19 h). El Consell Comarcal també s’ha afegit a les mostres de condol i de rebuig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia