Successos

Mor un pilot a Viladamat en caure el seu ultralleuger

Es va estavellar just després d’enlairar-se de l’aeròdrom i va caure en un camp

Els Bombers el van excarcerar

El pilot d’un ultralleuger va morir ahir a Viladamat en estavellar-se amb el seu aparell poc després d’enlairar-se de l’aeròdrom Airsport Viladamat. El pilot, Àlex Manuel-Rimbau, pilot professional d’helicòpters, era l’únic ocupant de l’ultralleuger. L’accident va tenir lloc passats dos quarts de tres de la tarda. Un pilot comercial va veure com, poc després d’enlairar-se –i per causes que encara es desconeixen–, la nau es va precipitar en un camp proper a la pista d’aterratge d’on s’havia envolat, una de les dues que té l’aeròdrom. Fins al lloc de l’accident s’hi van desplaçar efectius dels Bombers, dels Mossos d’Esquadra, de la Unitat Tècnica de Seguretat Aèria, del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i un helicòpter. Els Bombers van haver de treballar per excarcerar el cos de la víctima. Es va intentar la maniobra de reanimació al lloc dels fets.

L’aeroport disposa de dues pistes d’aterratge per fer front a qualsevol classe de vent, les fitxes de les quals es poden consultar a l’apartat de situació. També té hangars comunitaris i individuals per a ultralleuger, un taller mecànic una i escola de vol.

L’accident del 2015

El 2015, dues persones van morir també a Viladamat després d’estavellar-se i incendiar-se un ultralleuger. L’aeronau formava part d’un grup d’ultralleugers que realitzaven una ruta, i van tenir l’accident en el moment de l’enlairament. Un any després, i arran de la investigació, es va determinar que el xoc va ser degut a la poca velocitat de l’aparell en el moment de l’enlairament, un excés de pes i un viratge brusc del pilot.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia