Successos

terratrèmols

Els EUA s’oposen a normalitzar relacions amb Al-Àssad després del terratrèmol

L’administració Biden no impedeix l’arribada d’ajuda humanitària durant 180 dies

Els Estats Units s’han compromès aquest dimecres a ajudar els sirians a superar la crisi humanitària provocada pel devastador terratrèmol, però ha advertit que s’oposa al fet que la comunitat internacional normalitzi les relacions amb el govern de Baixar al-Àssad.

“Secundem que tots els països facin el possible per a enviar ajuda humanitària a Síria tan ràpid com sigui possible. El que no secundem és una normalització de les relacions amb el règim d’Al-Àssad”, ha dit el portaveu del Departament d’Estat, Ned Price, en la seva roda de premsa diària.

El portaveu ha dit que el govern de Joe Biden és “conscient” de les necessitats humanitàries del poble sirià, però també ha subratllat que Al-Àssad és el “responsable” que el país, que porta gairebé 12 anys en guerra, es trobi en una situació tan delicada. “Continuarem defensant davant els nostres socis a tot el món que ara no és moment per a la normalització de les relacions”, ha reiterat Price.

El portaveu de la diplomàcia estatunidenca ha recordat que el seu país està enviant ajuda humanitària tant a les zones oficialistes com les zones rebels de Síria, un suport que ha canalitzat a través d’ONG sobre el terreny i no a través de l’Executiu d’Al-Àssad.

La setmana passada, els Estats Units van anunciar que permetran durant 180 dies totes les transaccions a Síria relacionades amb la resposta als terratrèmols, de manera que les sancions no entorpeixin l’enviament d’assistència.

L’Executiu d’Al-Àssad va accedir dilluns a autoritzar l’ús de dos passos fronterers amb Turquia per a fer arribar ajuda a les regions opositores a Damasc.

La seva llum verda ha permès a l’ONU fer arribar el seu primer comboi a les zones rebels colpejades pels terratrèmols a través de l’encreuament de Bab al-Salam, fora d’abast des de 2020.

Els sismes a Turquia i Síria, de potència 7,7 i 7,6 en l’escala de Richter, respectivament, es van produir el 6 de febrer i el recompte oficial de morts supera els 40.000 en tots dos països, xifra que es preveu continuï augmentant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia