Successos

La fiscalia demana 13 anys i 9 mesos de presó a l’acusat d’agredir sexualment una dona de 95 anys a Figueres

El judici s’havia de fer aquest dimarts a l’Audiència de Girona però s’ha suspès perquè faltaven testimonis “clau”

La fiscalia demana 13 anys i 9 mesos de presó a l’acusat d’agredir sexualment una dona de 95 anys a Figueres la nit del 21 de gener del 2022, segons informa l’agència ACN. Per la fiscalia, el processat, que aleshores tenia 31 anys, va entrar a casa de la víctima saltant per la terrassa i, un cop a dins, la va violar. La dona tenia un deteriorament cognitiu “important”. La fiscalia l’acusa de violació del domicili, agressió sexual i lesions. El judici s’havia de fer a l’Audiència de Girona però s’ha suspès perquè faltaven testimonis “claus”. El processat està en presó preventiva des del 4 de febrer del 2022. La defensa nega els fets i vol l’absolució. En cas de condemna, al·lega que l’acusat va “confessar” i que tenia les facultats afectades pel consum d’alcohol i drogues.

Segons recull l’escrit de conclusions provisionals de la fiscalia, cap a dos quarts de dotze de la nit del 21 de gener del 2022, el processat va anar fins a un edifici situat al carrer Fages de Climent de Figueres. Un cop a la terrassa de l’immoble, va entrar per una porta corredora a casa de la víctima, una anciana de 95 anys que patia un “deteriorament cognitiu important”.

Ja a dins el pis, la va violar introduint-li “violentament” la mà als genitals. La dona va patir lesions greus i, segons va transcendir en el moment dels fets, ella mateixa va avisar els serveis d’emergències activant el medalló de teleassistència. La van haver de traslladar a l’hospital de Figueres, on la van haver d’intervenir d’urgència perquè el processat li va provocar un desgarrament que va precisar tractament quirúrgic. Com a conseqüència de l’agressió, la dona va patir un trastorn d’estrès posttraumàtic amb clínica depressiva.

Després de perpetrar l’atac, l’acusat va fugir. La Divisió d’Investigació Criminal (DIC) dels Mossos a Girona va obrir una investigació i va identificar el sospitós. El 3 de febrer el van localitzar i detenir a Sant Pere Pescador. En el moment de prendre-li declaració, el sospitós va reconèixer que va entrar per la finestra a casa de la dona pensant-se que era l’habitatge d’una altra dona.

La fiscalia l’acusa d’un delicte d’agressió sexual en la modalitat de violació, un delicte de violació de domicili i un delicte de lesions. Sol·licita una condemna de 13 anys i 9 mesos de presó. Un cop complertes tres quartes parts de la pena o quan el processat accedeixi a la llibertat condicional, l’acusació pública demana que l’expulsin al seu país d’origen, Gàmbia.

La defensa nega els fets i demana l’absolució. En cas de condemna, introdueix com a alternativa que el processat va “confessar” els fets “abans que el procediment judicial es dirigís contra ell” i que el dia 21 de gener tenia “un estat d’intoxicació” per la dependència a la cocaïna i l’abús d’alcohol i cànnabis: “Tenia disminuïdes les capacitats intel·lectives i volitives”.

El judici s’havia de fer aquest dimarts a la secció tercera de l’Audiència de Girona però s’ha suspès perquè faltaven testimonis importants. La sala té previst jutjar el processat, que segons l’escrit d’acusació està en presó preventiva des del 4 de febrer del 2022, al novembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia