Successos

El quadern negre

Tura Soler

Judicis que les víctimes ancianes ja no veuran

La nonagenària violada a Figueres i un octogenari estafat a Olot han mort abans que se celebrin els judicis

L’Audiència de Girona ha fixat per avui 10 de maig el judici contra Antonia Rivera Villarino i Josep Climent Prat, acusats d’haver estafat sospitosos uns 220.000 euros a un octogenari que els va anar fent entregues de diners durant un any i mig atenent les peticions d’auxili monetari que li anava fent Rivera Villarino per motius diversos, com ara respondre a multes, reclamacions d’Hisenda, desnonaments... Les dues persones que avui han de ser jutjades (si la vaga de funcionaris de justícia no ho impedeix) van ser arrestades el 2015 per la Policia Municipal d’Olot i l’home que va denunciar l’estafa, en Rafel, ara ja és mort i per tant no podrà testificar al judici. El cas va ser controvertit perquè inicialment el jutjat d’Olot va arxivar la causa perquè va considerar que els fets no eren consecutius de delicte, en no veure-hi engany. La jutgessa del moment considerava que l’ancià ja havia d’haver vist que aquelles peticions de diners que li feia l’engalipadora només podien ser per buidar-li el compte. Però, més tard, el jutjat va rectificar a petició de l’acusació particular i amb la connivència de la fiscalia i va reobrir la causa. I ara el fiscal demana 6 anys de presó per als dos acusats. La víctima, que no podrà testificar per causa de mort, va explicar a aquest diari com havia acabat arruïnat pels ardits de l’Antònia. Va ser un mal dia que va patir un vessament a l’ull i, com que no hi veia bé, no va poder agafar el cotxe. Pel carrer va sentir una dona que el cridava. La va conèixer per la veu. Era l’Antonia, un dona que coneixia de La Cordobesa, un popular bar bordell del centre d’Olot tancat fa anys. “Feia vint anys que no la veia. La recordava de La Cordobesa, de quan ella era molt jove. Aquell dia ja em va demanar diners”, va explicar en Rafel, que amb el temps li va acabar donant tot el que tenia al banc. “Em va dir que me’ls tornaria, 70.000 euros de cop i la resta, de mica en mica quan es jubilés”, deia l’incaut.

Tampoc podrà saber mai quina pena s’imposa al seu brutal agressor la dona de 95 anys que va ser violada a casa seva a Figueres el 21 de gener del 2022. La víctima, que va patir ferides molt greus i va haver de ser hospitalitzada i intervinguda quirúrgicament d’urgències, va morir la tardor passada. El judici per aquest cas s’havia fixat la setmana passada, però es va ajornar per la incompareixença de dos testimonis considerats clau. La fiscalia demana 13 anys i 9 mesos de presó per a l’acusat, Alpha Omar Jallow, un gambià que tenia 31 anys el dia de l’atac, que va fugir de l’escenari després de la violació i va ser detingut uns dies més tard pels Mossos i empresonat. En la seva compareixença al jutjat va admetre que havia entrat per error a l’habitatge de l’anciana i que “l’havia masturbat” pensant que era una amiga seva que vivia al mateix edifici, un bloc de protecció oficial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia