Successos

Detinguda una regidora de Vox a Madrid per liderar una xarxa de tràfic de drogues

És la número tres de la llista del partit ultradretà al municipi madrileny de Parla i se li ha decretat la presó provisional

Un operatiu de la Policia Nacional espanyola ha acabat amb la detenció de la líder d’una xarxa de narcotràfic que ha resultat ser regidora de Vox al municipi madrileny de Parla i número tres dels ultradretans per les eleccions municipals del proper 28 de maig. Es tracta d’Ana González Martínez i se l’acusa de dirigir un entramat criminal que comerciava amb cocaïna. S’ha decretat presó provisional per a ella i al seu marit, que seria el cap criminal. Segons recull Efe, en els escorcolls policials a la casa de la política ultra es van intervenir diverses quantitats de cocaïna i marihuana i diners en efectiu, a més d’armes blanques i de foc, com ara dos rifles i una pistola.

Les funcions de González eren de vigilància i gestió de tot el relacionat amb les societats mercantils per a blanquejar els beneficis del tràfic de drogues. El marit s’encarregava d’adulterar, emmagatzemar i distribuir físicament la droga.

Els agents van trobar indicis que en el domicili, situat a Yeles (Toledo), s’havia desmantellat feia poc un cultiu de marihuana que podria albergar 5.000 plantes, per al qual havien manipulat la instal·lació elèctrica. Tenien portes fortificades i gossos de presa, així com sistemes de videovigilància i de transmissions, tot per a impedir l’acció policial.

La investigació va començar el desembre de l’any passat, quan la policia va esbrinar que el matrimoni vivia a Yeles, però feia la seva vida social i criminal a Parla, on distribuïen drogues. Llavors, segons detalla el cos de seguretat, van comprovar que adquirien cocaïna per a facilitar-la a altres narcotraficants que la venien a Madrid i Toledo.

Vox, de la mà de la líder del partit a l’Assemblea de Madrid, Rocío Monasterio, ha demanat respectar la presumpció d’innocència, però, alhora, ha dit que ha de dimitir si es confirma. Mentrestant, el president dels ultradretans espanyols, Santiago Abascal, ha demanat duresa si es comprova la culpabilitat de la política de Vox.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia