Successos

El quadern negre

Tura Soler

Crida per trobar l’Idrissa, desaparegut a Premià

El jove va ser traslladat des del Senegal fins a Catalunya per una ONG per fer-li una operació i l’han perdut

Crida per trobar l’Idrissa Dia, un home senegalès de 30 anys que està en parador desconegut des del dia 18 de maig. Els últims que el van veure van ser els seus companys de pis a Premià de Mar. Idrissa Dia, senegalès, va ser traslladat a Catalunya ara fa un any per l’ONG Projecte Tabassaye, que li va aconseguir un visat especial perquè pogués ser sotmès a una intervenció quirúrgica per curar-lo d’una malformació vascular, que fa que tingui el cap ple de protuberàncies. Per això, tal com avisen els cartells de cerca, sempre porta gorra o barret.

Tot i que Dia va arribar fa un any a Catalunya, l’operació es va anar demorant i mentrestant el senegalès ha estat convivint amb uns compatriotes en un pis a Premià, assistia a classes de català i havia participat en jornades de Projecte Tabassaye per explicar la seva experiència. El dimecres dia 17, Idrissa Dia va anar a l’hospital de Can Ruti acompanyat d’una membre del Comitè Sanitari del Projecte Tabassaye i allà els especialistes li van explicar exactament en què consistiria l’operació i el tractament que necessitaria per solucionar-li el seu problema.

Va ser l’endemà, el dia 18, quan, segons els seus companys de pis, l’Idrissa va marxar de l’habitatge amb el passaport i alguna petita pertinença. Els companys de pis van alertar la gent de Tabassaye, que es van mobilitzar per contactar amb tota la gent que Idrissa coneix a Catalunya, com ara el seu professor de català, però ningú en sabia res. També van contactar amb els seus familiars, que són al Senegal, que tampoc en tenien notícies. Arran d’això, els responsables de Tabassaye van decidir presentar una denúncia per desaparició als Mossos d’Esquadra, van alertar tots els col·laboradors i han difós uns cartells a través de les xarxes socials demanant ajuda per intentar troba l’Idrissa Dia. El defineixen com “un home africà, alt, de més de 180 cm i de complexió atlètica, que sempre porta gorra o barret”.

En el comunicat enviat als col·laboradors, Tabassaye exposa que desconeixen si Idrissa ha marxat de manera voluntària o premeditada o si pot estar en una situació de risc, i remarquen que la seva prioritat és trobar-lo i aclarir què ha passat. Una de les hipòtesis que valoren és que l’home s’espantés d’haver de passar per l’operació quirúrgica, que sembla que ara era força imminent, i tampoc es descarta que el seu temor sigui que, un cop operat, hagi de tornar al Senegal, ja que el seu visat és exclusivament pel tema de l’operació, que li ha estat tramitant i li costeja l’ONG.

Els Mossos investiguen el cas. També està obert encara el cas de Chaimae Ayaou Kattous, un noia de 16 anys que està en parador desconegut des del dia 21 de maig, quan, segons la família, va anar al supermercat i ja no va tornar. Se sospita d’una marxa voluntària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia