Successos

Índia

El ministre de ferrocarrils indi, contra les cordes per una errada en la senyalització

L’oposició en demana la dimissió després de l’accident de tres trens

Les víctimes mortals pugen a 275 després d’un recompte caòtic

Les veus que reclamen la dimissió del ministre de Ferrocarrils de l’Índia, Ashwini Vaishnaw, agafen força a mida que augmenta el balanç de morts per l’accident de tres trens i que es coneixen més detalls sobre el caòtic rescat i recompte de víctimes. Vaishnaw ha assenyalat al sistema automàtic de senyalització com a responsable del pitjor accident ferroviari del segle XXI al país.

“La causa de l’accident ha estat identificada i la gent responsable també han estat identificats, ara mateix els esforços s’estan centrant en la restauració de les línies ferroviàries”, ha dit el ministre a una agència de notícies índia sense aportar més detalls sobre els fets.

La principal formació de l’oposició a l’Índia, l’històric Partit del Congrés, s’ha sumat a les veus que exigeixen la dimissió de Vaishnaw. “Exigim que assumeixi la seva responsabilitat moral i dimiteixi”, ha demanat Pawan Khera, una figura destacada de l’històric partit de la dinastia índia Nehru-Gandhi, recordant com altres ministres de Ferrocarrils han renunciat en el passat després d’accidents de tren similars.

Amb el pas de les hores, la versió sobre l’accident ha anat canviant: ara sembla que el tren de mercaderies estava aturat a la via quan va xocar-hi un tren de passatgers i, posteriorment, encara ho va fer un altre comboi amb més viatgers. Les primeres versions apuntaven que el tren de mercaderies havia estat el darrer a arribar, però la confusió ha estat constant en tot aquest incident.

De fet, les autoritats van donar una xifra de 266 morts després d’un rescat complicat i caòtic que va allargar-se durant tota la nit, posteriorment van elevar les víctimes a 288 i després l’han rebaixat a 275 perquè “alguns morts s’havien comptat dos cops”.

Les crítiques al Govern també arriben des del lloc de l’accident per la cap de Govern de l’estat de Bengala Occidental, Mamata Banerjee: “El Govern no es preocupa pel benestar i la seguretat dels passatgers. La situació va de mal en pitjor”, apunta. Diversos partits de l’oposició denuncien la manca de pressupost per al manteniment de les vies en un moment en què el Govern indi busca modernitzar la xarxa amb trens de semi alta velocitat.

Un cop finalitzades ahir les tasques de recerca i rescat de possibles supervivents, i després de retirar els cadàvers de la zona, les autoritats continuen centrades a restablir el trànsit ferroviari al lloc de l’accident. “Tots els 21 vagons que van bolcar i van descarrilar han estat apartats. Ara la zona està sent netejada d’eixos, rodes i altres components”, assenyalen fonts dels Ferrocarrils indis en un comunicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia