Successos

El quadern negre

Tura Soler

Mor per accident fent un ritual sexual tot sol

La víctima és un veí de Besalú de 66 anys que va ser trobat ahir a casa seva però que feia dies que havia mort

Un veí de Besalú de 66 anys va ser trobat mort en estranyes circumstàncies ahir a casa seva. Un fill de la víctima que no viu al poble va trucar ahir al matí a l’Ajuntament preocupat perquè el seu pare no li agafava el telèfon. Una vigilant municipal va anar fins a l’habitatge, al carrer de la Blanqueria, va picar a la porta i ningú va obrir ni va contestar. Llavors, juntament amb un veí, van inspeccionar l’habitatge i van descobrir el cadàver en un terrat. Immediatament van alertar els Mossos i es va activar la comitiva judicial. L’home, que podria fer uns cinc dies que era mort, va ser trobat nu, agenollat, amb unes corretges que penjaven del sostre lligades al coll i unes altres que li envoltaven els genitals, i envoltat d’eines eròtiques i aparells d’autoestimulació sexual. La comitiva judicial i els mossos que van fer la inspecció ocular van concloure que estaven davant l’escenari d’un acte masoquista i d’una mort accidental que, a falta de la confirmació de l’autòpsia, s’hauria produït per asfíxia mentre realitzava les pràctiques en solitari, de manera que no hi va haver ningú que el pogués auxiliar. A part de l’instrumental sexual que envoltava el cadàver, la víctima tenia dins de l’habitatge altres objectes i miralls que, segons tots els indicis, eren per a les pràctiques sexuals.

El cas de la mort accidental d’aquest veí de Besalú, que ara vivia sol, és força excepcional, però s’han donat prou casos, alguns de personatges famosos, de mort per culpa del que s’anomena l’autoasfíxia eròtica. Un dels casos que més transcendència van tenir va ser el de Stephen Milligan, el diputat britànic del partit conservador que va ser trobat mort el febrer del 1994 per culpa d’una sessió auto- masturbatòria molt sofisticada, tal com va concloure Scotland Yard, després de fer una investigació que va descartar que el diputat s’hagués suïcidat i també que terceres persones haguessin intervingut en la mort. El cos de Milligan va ser trobat nu, però amb lligacames, i tenia una corda que li lligava el coll i també els peus i un tros de taronja a la boca. La mort del diputat per aquest peculiar accident va suposar tot un escàndol en la societat britànica i va danyar la imatge del seu partit.

També s’atribueix a l’autoasfíxia eròtica la causa de la mort de David Carradine, l’actor que es va fer famós com a protagonista de la sèrie Kung Fu. Carradine va ser trobat mort el juny del 2009 a l’habitació d’un luxós hotel de Bangkok on s’allotjava mentre rodava una pel·lícula. Segons va publicar en el seu moment el diari New York Post, l’actor, que tenia 72 anys, va ser trobat despullat i penjat d’una corda enganxada a un armari. Tot i que tenia les mans entrellaçades al clatell, es va descartar el suïcidi en veure que tenia fotos eròtiques, una perruca i llenceria femenina, i es va concloure que havia mort per accident amb la pràctica de limitar l’accés d’oxigen al cervell per incrementar el plaer.

LA XIFRA

66
anys
tenia la víctima, que va ser trobada després que un fill alertés que no li agafava el telèfon.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.