Successos

El quadern negre

Tura Soler

Uns gossos malfereixen un home que corria

Els fets van passar a Sant Pere Pescador, la víctima va haver de ser hospitalitzada i els Mossos treballen per trobar els animals

Un home que corria pels volts de la urbanització Bon Relax de Sant Pere Pescador va resultar ferit de gravetat per les queixalades d’uns gossos que el van atacar. La víctima, un resident andorrà, va haver de ser hospitalitzada, primer a l’hospital de Figueres, on li van haver de donar punts de sutura, i després va ser traslladada a un centre hospitalari d’Andorra.

Va ser la companya de la víctima (un treballador de Caixa Andorrana de Seguretat Social, CASS) qui va alertar els serveis d’emergència dijous cap a dos quarts de nou del vespre. L’home havia sortit a córrer pels volts de la urbanització Bon Relax quan li van sortir dos gossos, tipus pastor alemany, que anaven lliures i li van clavar queixalades a les cames i també als braços. Per desempallegar-se dels animals, el corredor es va llançar al riu. Una ambulància del Servei d’Emergències Mèdiques va traslladar el ferit fins a l’hospital de Figueres, on el van ingressar d’urgència i li van fer les cures, havent-li de donar molts punts de sutura. El centre de Figueres li va donar l’alta hospitalària el dissabte dia 8 per traslladar-lo a un centre hospitalari d’Andorra.

El mateix dia de l’atac, els Mossos van ser alertats de l’incident i van anar a la zona on es va produir l’atac i van rastrejar per intentar trobar els gossos que l’havien provocat. Però ja no els van trobar enlloc. També van avisar l’Ajuntament i els vigilants municipals perquè tinguessin constància dels fets i de la possibilitat que dos gossos ferotges i descontrolats rondessin per la zona.

Ahir, però, els Mossos encara no tenien cap denúncia formal dels fets per part de la víctima i tampoc disposaven de l’informe sobre la gravetat de les seves ferides. Els agents de Roses, però, estan fent gestions per localitzar la víctima i disposar del seu testimoni directe i, de totes maneres, ahir tenien enfocats uns gossos com a sospitosos de l’atac i feien gestions per poder trobar el seu propietari.

El gos que va matar l’amo

El gener del 2021, un home de 32 anys, Estanis López Vidal, veí de Cassà de la Selva, va morir després de ser atacat i greument ferit pel seu propi gos, un terrier de Staffordshire americà, una raça considerada perillosa. Mentre el noi passejava, el gos, que es deia Thor, que no duia morrió però anava lligat curt, es va girar contra l’amo i el va mossegar al braç i no va desenganxar el dentat de la víctima, per més que el noi provava de desfer-se’n. El noi va poder trucar a la seva mare, que va anar a auxiliar-lo, i també hi van anar els municipals, que van abatre el gos, i la víctima, que va perdre molta sang, va poder ser reanimada i traslladada a l’hospital Josep Trueta, on passades unes hores va morir a causa d’una aturada cardíaca.

El gos, se’l va quedar la víctima quan el seu anterior propietari va marxar per anar a treballar a França. L’animal no tenia documentació ni xip i ja havia matat un altre gos de la família.

LA DATA

6.7.2023
Un home
que corria per Sant Pere Pescador va ser atacat per dos gossos i va acabar hospitalitzat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia