Successos

El quadern negre

Tura Soler

Escenes de Susqueda (14): l’últim missatge

La Paula envia un darrer missatge a la seva mare a les 10.27 h del dia que va desaparèixer, el 24 d’agost del 2017

Dia 23 d’agost de 2017.

Avui és dimecres i normalment no li tocaria treballar, però li han demanat d’anar-hi per substituir una companya. Són les deu de la nit passades, quan fa una ullada al mòbil. Veu que hi té un missatge de la seva mare, que li diu que demà arribarà una funda de mòbil que han demanat per internet.

Guuuuuai”, contesta la Paula, contenta perquè finalment arriba la funda que li fa molta il·lusió. Deixa el telèfon i torna a la feina.

–Dolors! Puc sortir un xic abans, avui? –pregunta la Paula a la responsable de la pizzeria Carpi de Vilassar de Mar–. És que he quedat!

Aquest és l’argument que dona la noia per poder sortir uns vint minuts abans de la mitjanit, l’hora en què ella acaba el torn. Havia començat a les vuit del vespre.

Aquest dimecres, doncs, la Paula marxa un xic abans de les dotze. Agafa l’Opel Zafira de color blau que va a nom del seu pare i on encara du penjada la L, perquè és conductora novella. El dijous el té lliure i no li toca tornar a treballar fins al divendres. La noia emprèn un camí que no deixa dit ni a casa ni a la feina.

A quarts de dues de la matinada, la Paula envia un missatge de WhatsApp al seu amic Pol: “Avui toca per akí. Ens veiem el finde, bitxo.” També li envia la ubicació. Era al Pasteral, al davant del bar La Parada, on les càmeres de les Aigües del Ter han captat l’Opel Zafira que travessa el pont i entra a l’esplanada vora el riu, envoltada d’arbres. A aquella hora, a dalt a la presa, a uns nou quilòmetres, un grup de jovent beu, fuma i fa tertúlia alegrement.

Les mateixes càmeres que han captat l’entrada del Zafira graven, a les 07.08 h, un vehicle gran fosc, que ve de la carretera d’Amer, que entra al mateix aparcament. I una estona més tard, a les 08.04 h, hi fa cap un altre cotxe, que arriba pel costat de la Cellera. Aquests dos cotxes s’estan a l’esplanada de terra, compartint espai amb el Zafira, fins a les 08.47 h, quan surten un darrere l’altre i enfilen cap a la carretera principal, la C-63. L’Opel Zafira de la Paula surt del pàrquing un xic més tard, a les 09.35 h.

A les 09.42 h del matí del 24 d’agost de 2017, la Paula entra a l’oficina de La Caixa de la Cellera de Ter. Darrere seu, entra en Marc, el noi que segons deia en uns escrits que ha deixat a la seva habitació, la fa feliç. Fan dues operacions al caixer. La Paula ingressa setanta euros i en Marc en treu quaranta. La càmera del Pasteral capta l’Opel Zafira pujant cap al pantà. A les 10.27 h, la Paula envia un missatge a la seva mare: “Avui passo el dia fora.” No li diu on és ni on va.

Vale. Aprofita. Si arriba la funda t’aviso”, li escriu per WhatsApp la seva mare. El telèfon de la Paula rep el missatge a les 10.33 h. Però ella ja no contesta aquest missatge. Ni cap altre. Ha desaparegut. Ara se sap que el darrer missatge el va enviar quan era a l’entrada del baixant que mena cap al torrent de la Font del Borni.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia