Successos

El quadern negre

Tura Soler

Escenes de Susqueda (23): Marihuana

Voluntaris que buscaven en Marc i la Paula van veure una furgoneta sospitosa i una plantació de marihuana

Dilluns 28 d’agost del 2017. S’ha assabentat que busquen una parella desapareguda al pantà i que organitzen batudes per trobar-los. En Marçal, que el 1993 va sobreviure a un naufragi al pantà –on va morir un company caçador–, no ho dubta ni un moment i s’ofereix a ajudar. Nascut a Susqueda, coneix la zona ben bé. Els equips de rescat oficials han muntat un camp base a l’antiga pedrera, allà on sovint es fan aquelles festes musicals tan sorolloses, i distribueixen la gent en grups i els assignen zones per rastrejar. En Marçal, abans d’incorporar-se a la recerca, a peu de presa, ha parlat amb uns mossos que li han preguntat si els darrers dies havia vist un cotxe com el de la parella o alguna cosa que li cridés l’atenció pels volts del pantà.

Li ve a la memòria un episodi que va viure el dijous anterior i ho explica als mossos. Aquell dia, un grup d’homes arreglaven la carretera. Ell era allà a l’embarcador esperant que arribés el que duia la màquina. Eren cap a les dues del migdia quan els va sortir una furgoneta que baixava de la pista que ve de Sau. Hi anaven tres homes, tots tres asseguts al davant. En veure’l a ell allà davant del camí, van quedar parats i van fer un gest com de no voler continuar o recular. En Marçal, en veure la cara de mala llet d’aquells individus, va decidir marxar i anar a esperar la màquina més endavant. Així, els de la furgoneta van tenir el pas lliure i van circular en direcció cap a la paret de la presa. Li va semblar que venien d’aquella raconada on va aparèixer el caiac. En Marçal i altra gent havien vist aquella furgoneta de color blanc brut i amb matrícula de Barcelona rondar per la zona tot sovint. No la van tornar a veure més després del cas de la parella desapareguda.

Un cop explicat el cas de la furgoneta als Mossos, en Marçal s’incorpora a les tasques de recerca. Fan grups de vuit persones, que es divideixen en quatre. A cada grup se li assigna un agent dels Mossos, perquè si troben cap pista o indici sàpiga com actuar. A ells els acompanya una mossa de Santa Coloma de Farners i els toca rastrejar la banda dreta del pantà, de la font de cal Borni cap al Llomar. D’aquella font, en Marçal sempre n’havia dit la font de cal Xuxo, que era una altra casa que hi havia a la zona. Ara, la qüestió és mirar de trobar aquell noi i aquella noia joves. L’escamot d’en Marçal acaba el rastreig sense descobrir res d’interessant. Els seus companys, que anaven més endavant, tampoc no troben res que puguin relacionar amb els desapareguts, però, segons li expliquen, sí que han vist una cosa prou rellevant: una plantació de marihuana amb els seus sistemes de reg amb canonades que portaven l’aigua des de la font d’en Fredo, una font que hi ha més endavant de la de cal Borni. La marihuana la van veure a la zona dels camps del Llomar o del Llomaret, un lloc de força bon accedir-hi per pescar i que té espai a dalt la pista per deixar-hi dos o tres cotxes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia