Successos

grècia

Troben 18 immigrants morts carbonitzats prop de la frontera entre Grècia i Turquia

Altres 9 cossos han estat localitzats a la zona de Dadia, fet que elevaria la xifra de víctimes a 27

El govern grec ha confirmat avui que almenys 18 immigrants irregulars han mort carbonitzats en un bosc prop de la frontera amb Turquia en un dels incendis forestals descontrolats que arrasen Grècia des de dissabte passat.

“Amb gran tristesa ens assabentem de la mort de, almenys, 18 immigrants a causa de l’incendi en el bosc de Dadia”, ha assenyalat el ministre d’Immigració, el conservador Dimitris Kairides, segons informa el diari Kathimerini.

El responsable ha assegurat que malgrat els esforços de les autoritats gregues per a “protegir les fronteres i les vides humanes, aquesta tragèdia confirma, una vegada més, els perills de la immigració irregular”.

“Denunciem, una vegada més, l’activitat assassina dels traficants criminals i el comerç de fluxos irregulars (de migrants), que és el que posa en perill la vida de molts migrants tant en terra com en la mar cada dia”, ha declarat el ministre.

Kairides no s’ha volgut pronunciar sobre altres vuit cossos localitzats junts en la zona de Dadia, ni sobre un altre cadàver trobat aquest matí, i que se sospita corresponen també a migrants irregulars que haurien entrat a Grècia des de Turquia.

En total serien 26 els cossos trobats calcinats les darreres hores en els incendis forestals que afectes Grècia.

El riu Evros, frontera natural entre els dos països, és un dels punts d’entrada a la Unió Europea que empren els immigrants i refugiats que fugen de la guerra i de la misèria als seus països.

La regió d’Evros és una de les més afectades pels incendis que des de dissabte passat han arrasat més de 43.000 hectàrees, 38.000 d’elles en aquesta regió pròxima a Turquia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia