Successos

Dos morts i diversos ferits en un atemptat amb bomba a Ankara

El govern confirma que els terroristes suïcides han perdut la vida

L’explosió s’ha produït a les portes del Ministeri de l’Interior turc

El govern truc ha confirmat que les dues persones que han atacat aquest matí el Ministeri de l’interior a Ankara eren suïcides dels quals un s’ha fet esclatar i l’altre va ser abatut abans de poder activar la bomba que duia a sobre, segons informa EFE..

“Un dels terroristes, preparat com a bomba humana, es va fer esclatar a la porta del ministeri i l’altre va ser neutralitzat amb un tret al cap abans de tenir l’oportunitat de fer el mateix”, ha explicat el ministre de l’Interior, Ali Yerlikaya, en una compareixença davant la premsa. Ell mateix ha afegit que no es tem per la vida dels dos policies que han resultat ferits en l’atemptat.

El ministre no ha atribuït l’acció a cap grup organitzat concret i ha promès que el govern seguiria lluitant de manera decidida contra “tot tipus de terrorisme i de crim organitzat”. El Ministeri de l’Interior es troba davant del complex del Parlament de Turquia, que avui es reuneix per inaugurar el nou període de sessions, després de la recessió d’estiu.

Durant la seva compareixença, el ministre ha alertat que no s’han de difondre a les xarxes socials imatges de l’atac i que s’està iniciant una investigació judicial contra aquells que ho fan. Aquesta afirmació l’ha fet després que diversos periodistes turcs hagin distribuït a la xarxa X (abans Twitter), vídeos suposadament gravats per càmeres de seguretat en els quals es veu com una furgoneta lleugera s’atura davant la porta del ministeri de l’Interior i surten dos homes, dels quals un corre cap a l’entrada i l’altre es col·loca en posició de disparar davant el vehicle, just en el moment en que té lloc una enorme deflagració.

Segons el diari turc Sabah, el cotxe ha estat identificat com a propietat d’un veterinari de la província de Kayseri, a uns 300 quilòmetres al sud-est d’Ankara. L’home va ser trobat mort amb un tret al cap ahir a la nit, en el poble d’Aviaga, una zona de muntanya al sud de la província. Es dona per fet que els terroristes suïcides el van matar per robar-li el vehicle, segons afirma el diari.

En produir-se l’explosió, la policia turca va tancar diversos carrers i avingudes del centre d’Ankara al trànsit i va començar a registrar la zona de manera minuciosa a la recerca d’empremtes o explosius, va informar la cadena turca de notícies NTV.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia