Successos

El professor de Quart diu que va tenir relacions consentides amb quatre de les cinc víctimes

Afirma durant la declaració que anys enrere el consentiment legal se situava a partir dels 13 anys

El professor de bateria de Quart que s’enfronta a 48 anys de presó per abusar sexualment de cinc alumnes entre els anys 2009 i 2020 ha afirmat que va tenir sexe consentit amb quatre de les víctimes, informa l’ACN. El processat, que només ha respost a les preguntes de la defensa, ha al·legat que en els anys que van passar alguns dels fets, el consentiment legal se situava a partir dels 13 anys i que les víctimes tenien aquesta edat o més. L’acusat ha admès “tocaments i masturbacions” però ha negat les fel·lacions. A més, també ha dit que al llarg de la instrucció va “mentir” quan va negar els presumptes abusos i ha justificat que ho va fer per evitar admetre les relacions a la seva família.

El judici al professor de bateria de Quart, que s'ha fet a la secció tercera de l'Audiència de Girona, ha quedat vist per a sentència. El judici va començar dimarts i ha acabat aquest dijous amb la declaració de l'acusat, les conclusions i els informes. 

El processat ha respost només a les preguntes de la defensa, encapçalada pel lletrat Carles Monguilod, i descrivint la relació que va tenir amb cadascuna de les víctimes. El professor de bateria ha admès que va tenir relacions sexuals amb quatre dels cinc denunciants, majoritàriament quan ells eren menors d'edat. Ha afirmat, però, que sempre va ser "consentit": "Acceptades i sense cap problema". 

Segons van relatar les víctimes al llarg dels dos primers dies de judici, l'acusat seguia sempre el mateix 'modus operandi' i es guanyava la seva confiança mostrant-se proper, donant-los regals o fent-los sentir "especials", amb un futur prometedor al món de la música. Poc després, començava a fer-los massatges i, amb el pas del temps, passava a tocaments, masturbacions i fel·lacions. 

Durant la seva declaració, l'acusat ha admès "tocaments i masturbacions" amb els tres nois que eren menors d'edat quan van començar els presumptes abusos i només ha reconegut una fel·lació a una de les víctimes quan era major d'edat. És, de fet, un dels primers denunciants dels professor de bateria però el jutjat va resoldre que la majoria dels fets havien prescrit i només l'ha pogut acusar d'això. 

L'acusat ha canviat la versió que havia donat al llarg de tot el procediment i en les diverses declaracions que havia fet en fase d'instrucció, quan havia negat qualsevol contacte sexual. El processat ha dit que va "mentir" i ho ha justificat perquè sentia "molta vergonya" i no volia reconèixer a la seva família que havia tingut relacions amb els seus alumnes. 

Els tres alumnes amb qui admet haver tingut sexe sent menors, tenien menys de 16 anys quan van començar els abusos. El processat, però, ha al·legat que, en el moment dels fets, la llei situava l'edat de consentiment legal als 13 anys. Això vol dir que, fins a la reforma del 2015, els menors d'aquesta edat podien accedir lliurement a tenir relacions sexuals amb adults sense que fos delicte. Actualment, el llindar se situa en els 16. 

La cinquena víctima que l'acusa tenia 12 anys quan va començar les classes particulars a casa del processat. I és precisament l'únic dels denunciants amb qui el processat nega haver tingut cap contacte sexual.

 48 anys de presó 

Al final del judici, la fiscalia ha mantingut la petició de 43 anys de presó. L'acusació particular, exercida pel lletrat Benet Salellas en nom de les víctimes, sol·licita una condemna de 48 anys. La defensa demana l'absolució. Monguilod argumenta que, encara que sigui "èticament reprovable" que un professor tingui relacions sexuals amb alumnes a qui treu 30 anys, en el moment en què això va passar no era il·legal i, per tant, sosté que no hi pot haver condemna perquè creu que no s'ha provat que no fossin consentides. 

No ho veuen així ni la fiscal ni l'acusació particular. Als informes han exposat que totes i cadascuna de les víctimes han explicat que mai van consentir i que els tocaments, les masturbacions i les fel·lacions eren contra la seva voluntat. "Era una relació absolutament inapropiada, utilitzava el xantatge emocional i establir relacions tòxiques que atrapessin els menors per aconseguir l'execució dels seus desitjos sexuals", ha dit Salellas. A més, l'acusació subratlla que ha arribat a judici només "la punta de l'iceberg" perquè hi ha hagut sis denúncies més per fets que ja havien prescrit i més víctimes que no s'han vist en cor encara de fer el pas per denunciar-lo. Al seu informe, la fiscal ha agraït als denunciants, que han seguit tot el judici des de la sala de vistes, haver "trencat el silenci que normalment és el refugi dels abusadors".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia