Successos

El quadern negre

Tura Soler

Rafa tenia una cita i ha desaparegut

El noi va anar a dir a la seva mare, a Gandia, que marxava dos dies a Barcelona perquè havia “conegut algú” i des d’aquell dia, el 5 d’octubre, no se’n sap res, d’ell

“Vaig dos dies a Barcelona perquè he conegut algú però dissabte ja tornaré a ser aquí.” Amb aquestes paraules i dos petons es va acomiadar de la seva mare Rafael Rafa Barber Simó el dia 5 d’octubre a la cuina de casa de la mare, a Gandia. No se n’ha sabut res més, d’en Rafael, de 34 anys, que des d’ahir ja apareix als cartells de recerca de Sosdesaparecidos i de la plataforma Adonay.

La seva mare, Maria Jesús, explica que el dissabte 7 d’octubre, en veure que no tornava tal com havia dit, li va passar missatges de WhatsApp. Els va rebre però no li’n va contestar cap. En veure que no responia als missatges li va trucar. Al principi el telèfon donava senyal però finalment ja estava apagat. Tot era molt mal senyal. Dimarts, Rafael, cambrer d’ofici, havia anar a treballar a una feina nova. No s’hi va presentar. Tot això ja era alarmant i la mare va presentar la denúncia per desaparició a Gandia, i tant la Policía Nacional com la Guàrdia Civil li van dir que remetien el cas també als Mossos, ja que el lloc on anava en Rafa era Barcelona. La mare no sap amb quin transport en Rafa va anar fins a Barcelona. Només té clar que amb el seu cotxe no hi va anar perquè el té aparcat al seu lloc. Per tant, sempre partint de la base que va marxar de Gandia i podia haver anat en tren o transport públic o en cotxe, en cas que hagués anat amb algun amic o conegut, en Rafa no va dir amb qui anava o amb qui havia quedat a Barcelona, ni si la persona que havia conegut i amb qui volia anar a passar aquells dos dies a Barcelona l’havia conegut personalment o a través de les xarxes. Tampoc va especificar si anava a algun lloc o zona concreta de Barcelona. L’anàlisi del recorregut del seu telèfon mòbil podrà ajudar a situar-lo en funció de l’antena que li donava servei mentre va funcionar o, amb més precisió, si el tenia activat, l’historial de la cronologia de Google. A banda de presentar la denúncia i aportar totes les dades a la policia, la Maria Jesús Simó també ha fet una crida a través de les xarxes socials demanant ajuda a qualsevol persona que tingui dades que puguin ajudar a saber on és i què li ha passat. La Maria Jesús no veu possible que el seu fill decidís allargar la seva sortida tants dies i encara menys faltant a la feina i sense haver mantingut cap contacte amb ella. La desaparició del jove també l’ha difós a través de les seves xarxes socials l’Associació Cultural Falla Avinguda República Argentina, a la qual pertanyen familiars de Rafael Barber. Tots fan la mateixa crida: qui l’hagi vist o sàpiga alguna dada rellevant, com ara amb qui havia quedat per passar aquells dos dies a Barcelona, que avisi la policia, Sosdesaparecidos o la família.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia