Successos

El quadern negre

Tura Soler

Crim al tros al Segrià i fuga per tres països

Mata un octogenari que podava fruiters, fuig amb el cotxe de la víctima i travessa tot Andorra i entra a França

Vigília de Reis al matí. Ramon Rosell, de 84 anys, veí de Vilanova de la Barca, un poble de poc més de 1.000 habitants del Segrià, va sortir de casa abans de les deu del matí i amb el cotxe se’n va anar al tros, als afores, a podar els fruiters. Era l’hora de dinar i l’home, molt conegut per les seves habilitats en el tennis de taula, no havia arribat a casa. La dona va decidir anar a buscar-lo a peu. Quan va arribar al camp se’l va trobar estès, colpejat, inconscient, malferit. Va alertar emergències i, tot i que els sanitaris del SEM van intentar reanimar-lo, l’home va morir al mateix lloc de l’agressió i es va alertar la comitiva judicial, que va fer l’aixecament del cadàver, i els Mossos, que van inspeccionar la zona, d’on havia desaparegut el cotxe que havia fet servir Rosell per anar al tros, un Opel Astra de color gris. Amb la hipòtesi que l’autor o autors de l’atac al pagès havien fugit amb el seu vehicle, els investigadors es van afanyar a muntar una operació gàbia, de controls a les carreteres, per intentar interceptar el vehicle. I ràpidament també es van passar les dades i la matrícula del vehicle a totes les policies de la zona. I va ser d’aquesta manera que, gràcies a la policia d’Andorra, es va saber que quan es va descobrir l’assassinat el cotxe de la víctima ja havia traspassat Andorra d’un costat a l’altre i havia entrat a França. Segons publica Altaveu, l’Opel Astra va ser captat a les 12.55 h quan travessava la frontera d’entrada a Andorra per sobre del riu Runer i a les 13.50 h va entrar a França a través del Pas de la Casa. És a dir, que en qüestió de 56 minuts l’Opel Astra va travessar tot el Principat d’un costat a l’altre i va continuar la seva fugida per carreteres franceses. Tenint en compte que des de Vilanova de la Barca fins a la frontera amb Andorra hi ha uns 130 quilòmetres i es tarda aproximadament una hora i cinquanta minuts a fer el trajecte, es podria fixar l’hora de l’atac mortal pels volts de les onze del matí. Per les imatges que van captar les càmeres dels passos fronterers, a dins de l’Opel Astra només s’hi veia el conductor. Els Mossos continuen la recerca del fugitiu i han demanat la col·laboració de la policia francesa perquè intenti localitzar el vehicle però també continuen les vigilàncies a aquest costat de la frontera, ja que tampoc es descarta que després de la seva fugida a França el criminal torni a entrar a Catalunya a través de la Cerdanya. Els Mossos treballen per identificar l’homicida i també per intentar esclarir el mòbil del crim, sense descartar que es pogués tractar d’un robatori del cotxe que hagués acabat malament perquè la víctima es resistís o alguna altra circumstància.

Rosell (segons relata el Segre) era el president d’Impuls TT, el club de tennis de taula de Vilanova de la Barca, i era un practicant destacat d’aquest esport i un dels més veterans de tot Catalunya. Continuava actiu i participava en tornejos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia