Successos

SUCCESSOS

Ferit greu un ciclista a Fitor pel tret d’un caçador que el va confondre per un senglar

Un ciclista va quedar ferit de gravetat ahir al matí quan un caçador li va disparar en confondre’l amb un senglar. L’incident va passar a Fitor, al terme municipal de Forallac, en un punt habilitat per a batudes. Segons ha pogut confirmar aquest diari, el caçador va donar negatiu en el control d’alcoholèmia i els Agents Rurals li van comissar l’arma.

Els mateixos caçadors van donar l’avís als serveis d’emergència a les 9.52 hores que un dels seus companys, de 52 anys, havia disparat per error un ciclista de Palafrugell que circulava per la zona. La bala li va entrar pel costat esquerre de l’abdomen i li va sortir pel dret. El personal sanitari va tenir dificultats per accedir fins a la víctima, que té 54 anys i va ser evacuada en helicòpter fins a l’Hospital Josep Trueta, on està ingressat en estat crític. Segons han informat els Mossos d’Esquadra, la seva vida, però, no corre perill. Els sanitaris que el van atendre van comentar que el ciclista era viu “de miracle” perquè la ferida a l’abdomen era molt greu.

Els Mossos d’Esquadra investiguen ara que la batuda es fes complint el protocol de seguretat. Els serveis de balística inspeccionaran l’arma amb què es va disparar el tret. El caçador està investigat per un delicte de lesions per imprudència greu i s’espera que avui declari a la comissari de la Bisbal d’Empordà.

Carles Compaña, president de l’Agrupació Excursionista de Palafrugell -grup que forma part la víctima-, explica que en el moment que el ciclista va patir l’accident estava revisant el recorregut d’una cursa anomenada Garoina Extrema RoadBook BTT que s’ha de fer el 17 de març i destaca que “és una persona molt experimentada”. “No és un cas aïllat, sinó per desgràcia és un fet recorrent. Cal buscar una nova normativa per poder conviure tots plegats”, exposa.

Versió dels caçadors

En un comunicat, la Territorial de Girona de la Federació Catalana de Caça lamenta els fets i espera la recuperació del ciclista ferit. Així mateix, també exposa que la batuda que es feia a la zona estava degudament comunicada i senyalitzada i que el ciclista “prèviament havia estat informat pels mateixos caçadors que entrava en una zona de batuda”. Els representats de la Territorial també es queixen que ja han manifestat en reiterades ocasions a la Generalitat “el poc respecte que hi ha cap a les batudes degudament senyalitzades”. “l’Administració no fa prou per fer respectar l’accés a les zones de batuda per evitar que hi entrin usuaris ni té en compte les demandes que es fan de la Territorial”. “Els caçadors gironins mantenim el nostre compromís a senyalitzar i comunicar batudes, però l’exercici dels drets i deures ha de ser compartit per totes les parts en l’entorn natural”, conclouen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia