Successos

estat francès

Nou detinguts per l’atac a una comissaria d’una ciutat de l’extraradi de París

La mort de dos joves durant una persecució policial va degenerar en disturbis

Nou persones han estat detingudes en la nit del diumenge al dilluns a la ciutat de La Courneuve per l’atac a la comissaria d’aquesta ciutat de l’extraradi de París que va degenerar en disturbis després de la mort dimecres passat d’un jove que fugia de les forces de l’ordre després de saltar-se un control.

El prefecte de Policia de París, Laurent Núñez, ha explicat aquest dilluns que en els altercats contra la comissaria van participar “una cinquantena d’individus” que van atacar disparant focs artificials.

Núñez, en declaracions al canal TF1, ha afirmat que després dels altercats, es va restablir la calma “una mica abans de les 23 hores” gràcies a l’arribada de reforços policials d’altres ciutats del departament de Seine Saint-Denis, en el qual es troba La Courneuve, i de París.

En alguns vídeos penjats en les xarxes socials es pot veure com desenes de persones encaputxades i vestides de negre llançant focs artificials contra la comissaria i cremant contenidors.

Aquests altercats es produeixen en un escenari de tensió en aquesta part del departament de Seine Saint-Denis, al nord-est de París, després que el dimecres un jove de 18 anys va morir i un altre va resultar ferit en un sinistre quan fugien en una motocicleta després de saltar-se un control policial.

Segons la versió de la Fiscalia, els dos joves havien comès diverses infraccions al codi de la circulació durant la seva fugida quan la seva moto va xocar frontalment amb un cotxe de policia que participava en el dispositiu de persecució.

La Fiscalia va explicar, sobre la base de les imatges de videovigilància, que el cotxe de policia va haver de sortir del seu carril de circulació perquè un altre vehicle no va respectar la prioritat, i llavors es va trobar de front amb la motocicleta.

La família del jove mort, no obstant això, qüestiona aquesta versió i va anunciar que anava a presentar una denúncia per violència voluntària amb resultat de mort, sense intenció de causar-la.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia