Successos

JUDICIAL

A judici el professor de Malgrat acusat d’agredir sexualment tres alumnes menors d’edat

La Fiscalia rebaixa de 42 a 18 anys de presó la petició de pena

El judici contra el professor d’un centre d’activitats extraescolars de Malgrat de Mar acusat d’agredir sexualment tres alumnes menors d’edat entre el 2020 i 2022 ha començat avui a l’Audiència de Barcelona. La sessió, segons informa ACN, ha començat amb la declaració a porta tancada de les tres víctimes i ha continuat amb la resta de testimonis. Un d’ells, l’amiga d’una de les víctimes, ha explicat que la noia, totalment “destrossada”, li va confessar que havia quedat més d’un cop amb el professor i que aquest havia abusat sexualment d’ella en un descampat. Seguidament, ho van explicar a una professora de l’institut que va avisar els pares i als Mossos. La Fiscalia ha rebaixat de 42 a 18 anys de presó la petició de pena.

La professora que es va reunir amb les tres víctimes a l’institut ha declarat per videoconferència que dues de les noies li van explicar que s’havien sentit “intimidades” per un professor de l’escola de dansa perquè les assetjava sexualment i que havien deixat de fer l’activitat per no veure’l.

La tercera noia, la darrera en parlar, li va explicar que tenia un vincle de confiança molt important amb el professor i que quan aquest li va demanar de sortir “no li va saber dir que no”. També li va reconèixer, molt nerviosa, avergonyida i amb un gran sentiment de culpabilitat, que havia tingut relacions sexuals amb ell i que, passat un temps, havia aconseguit deixar de veure’l. També que va ser una amiga seva qui li va dir que ho expliqués a una professora de l’institut perquè “no era normal que un home de 40 anys tingués sexe amb una menor d’edat i alumna seva”.

Al seu torn, l’agent dels Mossos d’Esquadra que ha portat el cas ha explicat que, tot i que en un moment determinat les tres noies es van enemistar, les seves declaracions van ser totalment coincidents, sense cap element que pogués posar en dubte els fets. També ha exposat que al telèfon de l’acusat van trobar moltes fotografies i vídeos d’una de les noies, la que havia reconegut haver tingut relacions sexuals amb el professor, i converses de WhatsApp amb una quarta que, malgrat ser similars a les mantingudes amb les altres tres, no va voler denunciar.

La directora de l’escola de dansa ha deixat clar en més d’una ocasió durant la seva declaració que en els anys que va treballar amb l’acusat, a qui considerava un bon professor, mai li va veure una actitud inapropiada i que no sabia que tingués relacions amb alumnes fora del centre. De fet, ha apuntat, va saber que el professor havia acompanyat a casa a una de les noies perquè la seva àvia li ho va comentar en una reunió que ella mateixa va sol·licitar. En saber que havia acompanyat la noia a casa i que hi mantenia contacte a través de les xarxes socials, la directora ha explicat que va demanar a l’acusat “que no s’impliqués tant” amb les alumnes. Per últim, ha explicat que dues de les tres víctimes van deixar el centre quan es van produir els fets i que la tercera encara hi va amb total normalitat.

L’acusat exercia a l’escola des de 2017, però els fets es circumscriuen entre els anys 2020 i 2022. Segons el relat de la fiscalia, el professor va iniciar una “relació d’amistat” amb les tres noies l’any 2019 i entre 2020 i 2022 les va començar a assetjar a través de missatges de Whatsapp i d’Instagram. L’home els hi explicava els seus gustos sexuals i s’insinuava. Un cop es va guanyar la confiança de les noies els va proposar fer trobades a soles amb l’objectiu de mantenir relacions sexuals amb les nenes. Hi va haver un total de set trobades, segons recull l’escrit de la fiscalia sobre aquest cas. En tres ocasions es van produir violacions amb penetració.

La Fiscalia, que demanava 42 anys de presó per a l’acusat, ha rebaixat la pena a 18 a l’agrupar diversos delictes, que sumaven més de 30 anys de presó, en un de continuat d’agressió sexual. Tot i que la previsió era celebrar el judici en una única jornada, s’ha fixat una segona sessió el 12 d’abril quan declararan els darrers testimonis, es presentaran les pericials i declararà l’acusat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia