Successos

societat

El temporal arranca cinc palmeres del passeig marítim

L’Ajuntament diu que la situació és “límit” i reclama que es desencalli el projecte per construir nous espigons

El segon temporal marítim d’aquesta Setmana Santa ha impactat amb força a Calonge i Sant Antoni, on ha arrancat cinc palmeres del passeig marítim, segons recull l’ACN. L’Ajuntament ja va tallar un tram del passeig a el passat divendres a causa del mal temps i l'estat de la mar. També va acordanar i va posar tanques a la part des Monestrí i de Torre Valentina, per alertar els vianants del perill per evitar que s’apropin a l’aigua. Davant aquesta situació, el regidor de Platges, Raoni Molina, ha assegurat que “plou sobre mullat” i que “la situació és límit”. També ha explicat que explica que a partir de dimarts valoraran “les actuacions immediates que cal fer per protegir el passeig”. A més, des de l’Ajuntament insisteixen a reclamar que es desencalli el projecte per construir nous espigons, que evitarien que el mar engoleixi la platja amb els temporals.

El fort onatge d’aquesta matinada de diumenge ha tornat a impactar -després que ja ho fes divendres- la platja de Calonge i Sant Antoni, on ha engolit tota la sorra en alguns trams i, fins i tot, fent caure dins l’aigua cinc palmeres de grans dimensions a la zona de Torre Valentina. En aquest sentit, Molina recorda que la localitat ha patit destrosses en els tres darrers temporals concentrats l’últim mes. “Les tres garbinades ens han afectat i ara ens trobem a una situació límit, amb afectacions greus”, lamenta. De fet, Calonge i Sant Antoni ha estat una de les poblacions més afectades de tot el litoral català.

A banda de Torre Valentina, el consistori ha hagut d’acordonar la part central del passeig marítim també per afectacions a la platja. “Hem hagut de tancar-ho perquè hi ha afectació a l’estructura del passeig i al marge ja va tenir una petita enfonsada”, detalla el regidor de Platges, que lamenta que “tota la platja s’ha quedat gairebé sense sorra” després que el mar l’hagi engolit. Tot i les afectacions, ara cal esperar que amaini la garbinada per poder fer alguna actuació al passeig.

De fet, segons el Servei Meteorològic (SMC), les onades encara poden superar els 2,5 metres (maregassa) aquest diumenge a la tarda al Baix Empordà. “El perill que tenim ara mateix és que vinguin temporals més forts i acabin afectant l’estructura per vianants del passeig”, alerta Raoni Molina, que trasllada que la setmana que ve es prendran “mesures d’urgència per protegir el passeig”.

Nous espigons

Per altra banda, des de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni insisteixen a reclamar que es desencalli el projecte per construir nous espigons a la platja de Calonge, que serviran per canviar el flux dels corrents marins i evitar que els temporals s’enduguin la sorra del municipi. En concret, els nous dics seran perpendiculars a la platja, perllongaran els que ara hi ha a tocar de la riera Aubi i de Palamós, i garantiran que durant tot l’any com a mínim l’amplada de la sorra sigui de 50 metres. En aquest sentit, Molina detalla que porten “molts anys” darrere del projecte i institueix a dir que “cal que el Ministeri de Transició Ecològica liciti les obres urgentment, ara que està tot aprovat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia