Successos

successos

Desarticulen un grup dedicat a la producció de marihuana des de cases de luxe al Maresme

Els Mossos d’Esquadra i la Policía Nacional detenen 14 persones i 110 quilos de cabdells i 7.000 plantes de marihuana

Els Mossos d’Esquadra i la Policía Nacional han detingut 14 persones relacionades amb la producció industrial de marihuana des de cases de luxe del Maresme. Durant l’operació, que es va dur a terme el 13 de març, es van fer sis entrades a domicilis de la comarca i es van intervenir 110 quilos de cabdells de marihuana aptes per a la venda i 7.000 plantes en diferents estats de floració, a més de cinc vehicles, des d’alta gamma a d’altres que es feixen servir per als desplaçaments dels membres de l’organització i per al transport de la droga i materials. Segons fons policials, una de les detencions es va fer a l’aeroport del Prat el 25 de març. El grup s’estructurava al voltant d’un clan familiar iranià amb documentació holandesa que, en alguns dels casos, ja tenia antecedents per cultiu i tràfic de drogues a altres països. La majoria dels implicats, però, residien a la zona del Maresme des de fa un anys. Els investigadors van detectar a les entrades a les plantacions una alta sofisticació i automatització de les mateixes, a més, alguns dels seus membres tenien experiència prèvia en el cultiu de marihuana. Tant les plantacions com els habitatges dels caps del grup estaven ubicades en cases unifamiliars a 4 vents en diverses urbanitzacions de luxe del Maresme.

Durant l’operació, 17 tècnics d’Edistribución van comprovar les connexions a la xarxa elèctrica en sis domicilis i locals. A totes les inspeccions fetes es van detectar connexions fraudulentes que van comportar 1,53 Gwh d’energia defraudada, que equival al consum d’una població de 438 habitatges, tenint en compte un consum anual de 3.500 kwh/habitatge3. El cost de l’energia defraudada ascendeix a 383.469 euros .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia