Successos

El detingut per matar el fill i apunyalar la mare a Bellcaire reconeix parcialment els fets durant la reconstrucció

L'home de 40 anys, en procés de separació de la parella, hauria atacat fill i dona a ganivetades

Més de 200 persones condemnen el crim de Bellcaire d'Empordà i clamen contra la violència vicària

El detingut ha participat en la reconstrucció del crim, on ha reconegut parcialment els fets

Els Mossos d’Esquadra han detingut a Albons el pare que ha matat presumptament el fill i apunyalat la mare en un domicili de Bellcaire d’Empordà. Els Mossos han rebut l'avís cap a tres quarts de sis del matí, i posteriorment han trobat el nen mort i la seva mare ferida greu al domicili. Des del principi, la principal hipòtesi ha estat que l’autor dels fets seria el pare, que els hauria atacat a ganivetades. Després de 6 hores de recerca, els Mossos han trobat  l'home amb l'arma i ensangonat. 

La detenció s'ha produït pocs minuts després de les onze del matí en un carrer cèntric d'Albons (Baix Empordà). El sospitós estava caminant amb la roba de treball i ensangonat quan una patrulla dels Mossos d'Esquadra l'ha trobat i s’ha aturat. Els agents l’han identificat i l’han arrestat. En el registre posterior, els policies li han trobat la navalla amb la que, presumptament, ha perpetrat el crim. Segons fonts properes al cas, l’home no ha dormit a l’habitatge i hi hauria anat a primera hora del matí. Allà hauria atacat el fill d’uns cinc anys i després hauria ferit la mare que ha pogut avisar un veí del davant que ha estat qui ha alertat els Mossos. L’home ha fugit del lloc dels fets.

El presumpte autor de violència vicària,  de 40 anys, estava en tràmits de separació amb la parella, segons informa ACN. A la mare, l'han traslladat a l'hospital Trueta de Girona. Segons fonts del centre, continua ingressada i es troba estable dins la gravetat.  A la casa on s'han produït els fets s'hi ha desplaçat  la policia científica per prendre mostres, agents de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) de la Regió Policial de Girona i la comitiva judicial. Paral·lelament, s'ha activat el servei d'atenció psicològica a l'escola del municipi, que es troba a escassos 20 metres d'on s'han produït els fets i a l'entorn de les víctimes. La família feia temps que vivia al municipi. 

Per la seva banda, la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, a través de les xarxes, ha expressat un immens dolor i ràbia després de presumpte cas de violència vicària de Bellcaire d'Empordà: "El masclisme mata. És urgent aturar-lo. Prou!", ha piulat a X. Verge ha recordat que només fa dos dies es va produir un feminicidi a Amposta. En el mateix sentit, la ministra de Sanitat, Mónica Garcia, ha condemnat aquest dimecres l'assassinat d'un nen de cinc anys de Bellcaire de l'Empordà suposadament a mans del seu pare aquesta matinada. En una entrevista a TVE, García ha afirmat que cal lluitar contra "l'horror descarnat de la violència masclista" així com contra el "negacionisme" d'aquesta violència. "Com a societat i com a govern hem de donar una resposta inequívoca a una violència que segueix tenint lloc al nostre país i hem de ser absolutament implacable amb això", ha dit. Ha recordat que la violència vicària és "el dolor més gran que es pot infligir" i ha insistit que cal "posar punt final a una violència masclista estructural" a la societat.

Minut de silenci

L'Ajuntament de Bellcaire d'Empordà ha convocat aquest vespre un minut de silenci per condemnar el crim. S'ha fet a les set de la tarda a la plaça Comtes d'Empúries del municipi amb la presència de més de 200 persones que han condemnat el crim  i han clamat contra la violència vicària i també hi ha participat la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge i la delegada del Govern, Laia Cañigueral . Abans del minut de silenci, l’alcalde ha llegit un manifest de rebuig a “tot tipus de violència” i agrair totes les mostres de suport que han rebut al llarg de la jornada. Tània Verge també ha apuntat que per acabar amb les violències masclistes cal “eradicar el patriarcat”. Verge ha recordat que les institucions destinen “més recursos que mai” en la prevenció d’aquest tipus de violències però cal la implicació de la societat. 

Hores abans, l'alcalde, Josep Codinas havia assegurat que el poble està "consternat" i també va avançat que es decretaran tres dies de dol oficial "perquè aquests actes s'han de denunciar". Codinas també havia precisat que des de serveis socials no els constava que la família hagués sol·licitat ajuda en algun moment i que la parella feia entre quatre i cinc anys que vivia a la casa del carrer Ter Vell de Bellcaire. 

Verge ha expressat el seu "dolor i ràbia immensa" davant del cas de presumpta violència vicària. En una piulada a les xarxes socials, la consellera ha recordat que només fa dos dies es va produir un feminicidi a Amposta. "El masclisme mata. És urgent aturar-lo Prou!", ha dit.

També Canigueral ha mostrat la seva "ràbia i dolor" en una piulada. 

Reconstrucció del crim

El detingut ha tornat a l’escena del crim aquesta tarda. Segons informa l’ACN, els Mossos d’Esquadra l’han traslladat fins al domicili, on ha arribat cap a un quart de cinc de la tarda. Assistit per la seva advocada, el detingut ha accedit a participar en la reconstrucció dels fets davant els investigadors i la comitiva judicial. 

Segons fonts properes al cas, durant la reconstrucció que han fet a l'escena del crim davant la comitiva judicial i els investigadors dels Mossos d'Esquadra, el detingut ha reconegut que aquest dimecres a la matinada ha fet servir les seves claus per entrar al domicili. També ha admès que anava armat amb una navalla. A dins de l'immoble, hi havia la mare, de 29 anys, i el petit, de 5 anys. L'arrestat ha afirmat que s'ha dirigit fins a l'habitació de la dona, on hi havia la mare i el nen dormint, i s'ha llançat damunt d'ella. Segons la seva versió, ha estat aleshores quan ha sentit el petit plorant, l'ha "empentat" i el nen se n'ha anat cap a la seva habitació.

L'home, de 27 anys, ha afirmat que l'última imatge que té del petit és estant de bocaterrosa i immòbil al seu llit. Fonts properes a la investigació han indicat a l'ACN que el nen tenia diverses ganivetades a la zona del pit. 

Després de perpetrar l'atac, el detingut ha explicat que ha marxat del domicili però que ha tornat una estona més tard. En aquell moment, s'ha trobat la dona a la porta i l'ha arrossegat de nou cap a dins de l'immoble. L'home ha afirmat que llavors l'ha colpejat a la cara amb un objecte de ferro i ha fugit del domicili.

La diligència ha acabat cap a tres quarts de sis, quan un cotxe dels Mossos se l’ha tornat a endur. Al carrer, veïns l’han increpat cridant-li “assassí”. L’home està pendent de passar a disposició judicial. La mare, de 29 anys, continua ingressada a l’hospital Trueta en estat crític, estable i pronòstic reservat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia