Successos

El quadern negre

Tura Soler

Assassí a la fuga amb 14.500 euros

El pare empresonat per la mort del seu fill va fugir amb un cotxe que havia agafat carregat de diners

Àlex Blanca Gallardo, de 27 anys, l’home que des de dissabte està empresonat per l’assassinat del seu fill Ayax, de 5 anys, i per l’intent d’assassinat de la seva dona i mare del nen, Astrid Sallares, va fugir de l’escenari del crim a Bellcaire amb un cotxe que no era seu i que anava carregat de diners (uns 14.500 euros) que va embarrancar en un camí intransitable. Blanca no tenia carnet de conduir, de manera que a part d’assassinat i intent d’assassinat també se li imputa un delicte de conducció sense permís. El vehicle amb què anava, un Ford Fiesta, era el que feia servir el seu pare per la feina a l’empresa Eurogame de l’Escala. Quan va marxar de la casa deixant el seu fill de 5 anys mort de quatre punyalades a la zona del cor i la seva dona malferida de múltiples punyalades (15 a l’esquena) i molts cops a la cara amb una peça de ferro, Blanca va fugir amb el cotxe i va agafar camins de terra per endinsar-se al bosc, però va acabar embarrancat i va haver abandonar el vehicle, amb danys importants. Els Mossos, amb els mitjans aeris, van localitzar el fugitiu caminant a peu a Albons i el van detenir. “He perdut el cap”, els va dir. Duia la roba tacada de sang i en l’escorcoll li van trobar una navalla, que durant l’autòpsia es va comprovar que es corresponia amb les 4 punxades que van causar la mort del nen. I en l’escorcoll del cotxe, els Mossos van trobar una quantitat important de diners. Uns 14.500 euros en bitllets i monedes diferents valors. Els diners eren al portamaletes entre una caixa forta i una bossa, que estaven habilitats per dur la recaptació de les màquines escurabutxaques que gestiona l’empresa on treballa el pare. Els Mossos van anar a tornar els diners a representants de l’empresa. Si en algun moment la instrucció demostrés que Àlex Blanca tenia intenció d’apoderar-se dels diners, encara se li podria afegir un delicte de robatori.

El fiscal Enrique Barata atribueix al pare un delicte d’assassinat del nen i un assassinat frustrat pels dos atacs que va perpetrar contra la mare. En un primer episodi la va ferir apunyalades, va marxar i, quan va passar davant de la casa amb el cotxe i la va veure malferida a terra, a la porta de sortida, va tornar, la va agafar per un peu i la va arrossegar cap a dins i la va colpejar repetidament amb una peça de ferro. Ella va poder demanar socors a un veí i va sobreviure, però té ferides molt greus, continua ingressada a l’hospital Trueta i encara no està en condicions de poder declarar. La interlocutòria de presó considera que hi havia intenció de matar-la i remarca que l’atac va ser per sorpresa. Astrid dormia a la seva habitació amb el nen al costat quan ell va entrar de matinada amb una clau que conservava. “Què hi fas, aquí?”, va tenir temps de dir ella. Estaven en tràmits de separació però ell no acceptava la ruptura. Ara es pot enfrontar a la presó permanent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia