Punt divers

Governació oficialitza la bandera de l'entitat Municipal Descentralitzada de Sant Martí de Torroella

CATALUNYA CENTRAL

L'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Sant Martí de Torroella (Bages) ha assumit la bandera que té un fons verd fosc amb el tercer terç vertical blanc i tres pals blancs i un de negre distribuïts a l'espai de color verd. En aquesta proposta s'hi incorporen les figures transformades en peces i els colors de l'escut heràldic local. El director general d'Administració local del Departament de Governació, Carles Bassaganya, ha signat la resolució per la qual es dóna conformitat a l'adopció d'aquest escut després que l'assessor heràldic del departament, Armand de Fluvià, emetés l'informe favorable.

La finalitat dels símbols propis, que presenten trets específics d'identitat o que pertanyen a unes mateixes realitats polítiques i culturals, és la de donar cohesió, ressaltant els elements que són compartits. Segons Governació també és un mecanisme d'autoafirmació per al municipi, tant des d'una perspectiva històrica com de futur.

El decret 139/2007 del 26 de juny, d'aprovació del reglament dels símbols dels ens locals de Catalunya, estableix que totes les comunitats humanes organitzades i les seves institucions han adoptat sempre diferents símbols i senyals com a elements representatius i identificatius. L'escut i la bandera són, segons Governació, els símbols representatius per excel·lència de tota comunitat.

Per aquest motiu, el Departament de Governació i Administracions Públiques, com a departament competent en matèria heràldica, vol impulsar i vol accentuar l'oficialització dels símbols dels municipis com a referència per sintetitzar l'existència d'una part de país. En l'actualitat, a Catalunya un total de 671 ajuntaments tenen l'escut oficialitzat, 362 ajuntaments en tenen la bandera, 13 tenen l'emblema oficialitzat i només un ajuntament té l'himne anotat al registre de símbols.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.